Велинград - online - РЕПОРТЕР ЗА ЕДИН ДЕН 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

РЕПОРТЕР ЗА ЕДИН ДЕН
Публикувано 2010-03-30 08:16:49 от Темпо

Двата материала, поместени по-долу, са резултат от проведената на 22 март в цялата страна инициатива “Мениджър за един ден” на програмата “Джуниър Ачийвмънт”. Над 30 ученици от СОУ “Васил Левски” работиха в различни институции и фирми във Велинград. Успех на старта на работния ден им пожелаха зам.-кметът Валентина Цветанова, директорът на училището Емил Моллов и преподавателят Васил Аврамов. Първия си работен ден във вестник “Темпо” на 22 март записаха Петя Норова и Кристин Щерева от IX “а” клас. Ето техните репортажи по две “горещи” теми от седмицата:

Не отстъпваме по нищо на европейските ученици
На 19 март 2010 г. представителите на СОУ “Васил Левски” по програмата “Джуниър Ачийвмант” заминаха за прочутата португалска столица – Лисабон. Там те предложиха своите уникални продукти – кремове за ръце, различни видове чай и билки на Европейския панаир на ученическите компании, организиран от “Джуниър Ачийвмънт”.
Състезавайки се с още 56 конкурентноспособни отбора от цяла Европа, Весела Апостолова, Ангел Дошев, Джоана Меджид, Евгений Марков и Анна Кьосова представиха достойно не само Велинград, но и цяла България.
Въпреки първоначалните трудности по организацията, с които ръководителят на групата Людмила Кьосова се срещна, благодарение на загрижени и благородни спонсори като народния представител от ГЕРБ Ангел Даскалов, който е закупил самолетните билети и на Ротари Клуб - Велинград, които осигурили средства за костюмите, ушити от “Елика - Дора Холянова”, г-жа Кьосова успя да организира пътуването и престоя в Лисабон.
Велинградският отбор е направил огромно впечатление и е първенец по продажби. Според г-жа Кьосова най-ценното от участието е натрупаният опит, че силата е в отбора. Висока оценка за участието дава и “Джуниър Ачийвмънт България” в писмо до директора на СОУ “В. Левски” Емил Моллов. Благодарение на “GREEN TEAM” за пореден път България беше похвалена за своите талантливи и находчиви ученици, които по нищо не отстъпват на тези от Европа.
Кристин Щерева

Ателието за писани яйца пази традицията
Изписването на великденски яйца с писалка и восък е вековна традиция, запазена в Чепинско. Но за да бъде продължена, тя се нуждае от последователи. Такава е целта на Ателието за писани яйца, което от седем години работи в Историческия музей във Велинград.
В ателието деца от всички училища и детски градини във Велинград и района имат възможността да се запознаят с техниките за шарене на великденски яйца от Чепинския край. Г-н Мичев и г-жа Грозева от СОУ “Васил Левски” обучават ентусиастите. Занятията се провеждат два пъти седмично, като учениците са разпределени в групи в зависимост от техния брой.
Всяка година се открива изложба на писаните яйца на майсторките от града, а от няколко години в нея участват и тези направени от участниците в ателието. Тя предизвиква интерес у гостите на Велинград. Представяне на яйцата се прави и в други градове от страната – Пазарджик, Балчик, Ловеч, Велико Търново и Каварна. Материалите за изработването на тези забележителни яйца са предоставени от фирма “ПЕТ” ООД и музея.
Петя Норова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България