Велинград - online - 18 майсторки показват близо 100 гоблена 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

18 майсторки показват близо 100 гоблена
Публикувано 2010-03-30 09:18:47 от Темпо

Измерена в цифри втората изложба на гоблени, която организира Сдружението на велинградските жени “Нежна сила”, показва 97 гоблена, изработени от 18 майсторки-гобленарки. Но цифрите не могат да измерят богатството от сюжети, багри и настроение, което всяка от жените е вложила в своя гоблен.

18-те дами, които показват сътвореното с игла и конци, са: Динка Пещерска, Елена Палигорова, Христина Синапова, Стефка Лазарова, Ангелина Костадинова, Румяна Попова, Мария Табакова, Екатерина Радева, Мариана Захова, д-р Гергана Балтаджиева-Захова, Таня Бурдина, Мариана Желязкова, Мария Александрова, Роза Харизанова, Бети Колчагова, Лорета Църенска, Надежда Чолева, Нели Червенкова.
За някои от майсторките това е втора такава изява и им дава оправдано самочувствие на творци. За други носи вълнението на първото показване пред публика, на първите оценки и похвали. В книгата за впечатления на посетителите г-жа Елена Палигорова пише: “Крайно време е майсторките да излязат от дома си и да намерят признание”. С организирането на изложбата “Нежна сила” наистина изпълнява тази цел - дава възможност за изява и лична удовлетвореност от това, което майсторките-гобленарки са постигнали в своето любимо изкуство и хоби.
В деня на пролетта 22 март изложбата бе открита от председателката на “Нежна сила” Росица Лебанова, която връчи специални благодарствени грамоти на уредника на галерията Бранко Манушев и на две дами от сдружението, работили особено дейно за осъществяване на идеята - Марияна Захова и Зинка Благова. Гост на откриването беше Снежана Велева, заместник-председател на Общинския съвет и директор на Историческия музей.
Изложбата ще остане в Художествената галерия един месец, като част от гоблените са обявени и за продажба.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България