Велинград - online - Среща на цивилизации 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Среща на цивилизации
Публикувано 2010-03-30 09:38:43 от Темпо

Посланикът на държавата Палестина у нас г-н Ахмед Ал-Матбух дойде във Велинград на 23 март начело на голяма делегация за отбелязването на деня на палестинската култура. Гостите бяха просрещати в кметския кабинет от зам.-кмета Георги Янчев, който предаде личните поздрави към посланика от кмета Иван Лебанов. Г-н Янчев припомни, че това не е първата среща и съвместна инициатива между общината и посолството, което бе потвърдено и от г-н Ал-Матбух.

Палестинският посланик каза, че по време на етнографската изложба през 2009 г. са обещали да доведат във Велинград танцов състав и това вече се случва. “Въпреки сложната политическа обстановка и страданията нашият народ намира сили за песен и танц”, каза посланикът. Той изрази надежда, че велинградски ансамбъл би могъл да гостува в Палестина и съобщи, че се обмисля възможността за побратимяване между Велинград и палестински град. Към думите на посланика г-жа Нама Халед допълни, че когато народите обменят и съпреживяват своята култура, има диалог между цивилизациите и това ще превърне големия свят в малко село, в което цари мир и ще изчезнат войните.
Потвърждението на нейните думи за универсалността на езика на музиката дойде вечерта на 23 март с концерта, който видяха дошлите в залата на читалище “Отец Паисий”. “Срещата на цивилизациите” осъществиха нашият фолклорен ансамбъл “Чепино” и фолклорният ансамъл от Палестина - всеки показа фолклора, музиката, танците, багрите и светоусещането на своя народ и аплодира културата на другия. Спектакълът “Зовът на Земята” се показва за първи път на българска сцена, а съставът, който го изпълнява, е към институция, която подпомага семействата на загинали и ранени палестинци. Официалните гости на концерта, сред които беше и зам.-областният управител Ваня Минкова, още веднъж изразиха желанието за по-интензивен културен обмен.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай