Велинград - online - Писани яйца и дърворезба за Великден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Писани яйца и дърворезба за Великден
Публикувано 2010-03-30 09:44:58 от Темпо

На Благовещение, 25 март, “благата вест” в Историческия музей бе откриването за осма поредна година на изложбата “Велинградски майсторки на писани яйца”. В нея са показани 150 яйца, изписани от майсторките Катя Арсенова и Василка Арсенова-Христоскова, Гера Грънчарова, Ангелина Колева, Елена Драева, Мария Пещерска, Павлина Ангелова, Веселина Славчева, Катюша Каменова и Елена Белева
. Тук са и яйцата на младите майстори от Ателието за писани яйца. Подарък за изложбата са и писани великденски яйца от Историческия музей в Етрополе. Акцентът на изложбата тази година пада върху класическите велинградски писани яйца, а майсторката Веселина Славчева изненадва с невероятно красивите “манистени” великденски яйца.
В голямата зала на музея редом с писаните яйца са подредени и великолепните икони дърворезба, изработени от преподавателя в Професионална гимназия по дървообработване “Иван Вазов” Альоша Кадьов.
На лично място е поставена и mочетната грамота от VI Международно туристическо изложение, присъдена на велинградския Исторически музей от Община Велико Търново и общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов”, както и закачливата брошура “И Търновският цар писа великденски яйца”.
Етнологът Георги Куманов каза, че и тази година велинградски майсторки ще се представят в София. Те ще участват във Великденския базар, организиран от Столична община пред Народния театър “Иван Вазов” и ще направят демонстрации в Унгарския културен институт.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай