Велинград - online - Делегация от Молдова търси добри практики в местната власт 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Делегация от Молдова търси добри практики в местната власт
Публикувано 2010-03-30 09:51:13 от Темпо

На 26 март Община Велинград посрещна представители на Република Молдова във връзка с партньорския проект “Имплементиране на добрите практики на местните власти в България в публичното консултиране и процесът на вземане на решения в Молдова“ (“имплементиране” не е на молдовски, а на чист български се превежда като “вграждане, внедряване”).

Основна цел на проекта с установяването на добри практики при вземането на решения в местните администрации, съчетани с актовното участие на гражданите в този процес. Работещите по проекта две асоциации от българска и молдовска страна са включили и три български общини - Русе, Велинград и Правец.
Официалната делегация на Молдова бе от девет души начело с ръководителя на проекта Анджела Дастик. Участие взеха представители от Министерството на регионалното развитие и строителството на Молдова, представителите на българската общност в Молдова Васил Плагов и Васил Гайдаржи, членове на двете асоциации, които си партнират по проекта. От българска страна участваха депутът от ГЕРБ Ангел Даскалов и зам.-областният управител Ваня Минкова и юристите от асоцията-партньор проф. Цветанка Каменова, проф. Стефка Наумова и доц. Ирена Илиева.
От Общинска администрация съобщиха, че по време на срещата заместник-кметовете Георги Янчев, Валентина Цветанова-Игнатова, Дияна Кехайова и Исмет Бабучи и гостите от Молдова са обсъдили въпроси, свързани с туризма, образованието и начина на работа в администрациите на общините в България и Молдова.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай