Велинград - online - Областният управител ще помага за палеонтологичното находище 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Областният управител ще помага за палеонтологичното находище
Публикувано 2010-03-30 09:53:57 от Темпо

Областният управител д-р Дончо Баксанов ще търси съдействието на министъра на културата Вежди Рашидов за реализацията на спечеления от община Ракитово идеен проект за палеонтологично находище край село Дорково и за крепост Цепина. Това поискаха членовете на местното сдружение “Суткя” по време на изнесената приемна на д-р Баксанов на 26 март в Община Ракитово.
Находището край село Дорково е най-голямото в Европа и е определено като уникално. Още по време на проучванията през 1985/87г. международните експерти са препоръчали бъдещия палеонтологичен музей да е под егидата на ЮНЕСКО.
По разпореждане на областния управител предстои да бъде извършена проверка на три сигнала на граждани, които са получили отказ по програмата “Личен асистент” на МТСП. Поради крайно тежкото състояние на лицата д-р Баксанов ще поиска преразглеждане на случаите от страна на Дирекция “Социално подпомагане”. По сигнали на граждани ще бъде извършена проверка на материално-техническото състояние и дейността на Възпитателно училище–интернат ”Ангел Узунов” в Ракитово, където се обучават деца от цялата страна, извършили противообществени прояви.
Пред министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков областният управител ще настоява за реализацията на внесен през 2009 г. проект на общината за финансиране на ремонтни дейности на стадиона в Ракитово.
Изнесената приемна беше посетена от общо 18 граждани. Областният управител благодари на ръководството на община Ракитово за създадената добра организация за провеждане на приемния ден.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола