Велинград - online - Д-р Илия Баташки: Провежда се систематично заколение на здравната система 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Д-р Илия Баташки: Провежда се систематично заколение на здравната система
Публикувано 2010-03-30 14:49:56 от Темпо

Доц. д-р Илия Баташки закъсня повече от 30 минути за срещата си с актива на БСП във Велинград, но съпартийците му чинно го изчакаха в голямата зала на общината. Докторът е гостувал многократно на велинградска територия, а сега дойде с “ореола” на екс мениджър на най-голямата болница в България (пловдивската “Св. Георги”) и първи, свален от поста при управлението на ГЕРБ.

Едно от най-слабите места на това управление е здравеопазването, провежда се систематично заколение на здравната система, виждаме пълна липса на идеи как ще протече реформата, заяви д-р Баташки. Според него в сферата на здравеопазването не може да се управлява без шум, защото кризите са страшни, а сегашното “коварно управление” цели противопоставяне на народа на лекарската прослойка. Липсата на пари в Здравната каса бе обяснена с информация от сайтове в интернет, че резервът на касата бил заложен за еврооблигации с падеж през април.
Освен политическа, д-р Баташки даде и медицинска оценка на настоящия министър на здравеопазването, наричайки го не Нанев, а “Нанков”, защото си нанка” и Министерството на здравеопазването показва пълна невъзможност да управява системата. В същия цветист стил финансовият министър Симеон Дянков бе определен като “мъник и щастлив примитив”. В същото време д-р Баташки твърдо подкрепи президента Георги Първанов и се възмути, че са успели и него да “омацат”.
Гостът съобщи, че висшето ръководство на БСП ще даде оценка на икономическата криза, но като национално отговорна партия и ще помага за нейното преодоляване. БСП ще настоява пред управляващите, че на всяка цена трябва са се подобрява политиката за създаване на работни места, да се омекотява удара срещу бизнеса и да се спре обедняването на населението. С думите “Трудно могат да разбият нашата партия!” д-р Баташки опита да мобилизира редиците и напомни, че основата за ъбдещото управление на България ще са местните избори догодина.
Въпросите от залата показаха, че хората се вълнуват от по-всекидневни и прагматични теми. Илия Белев разказа, че през седмицата джипита са ходили да ваксинират срещу морбили в ромската махала Анезица заедно с полиция, но майките избягали в гората заедно с децата. Наред с това не е направена и имунизация срещу детски паралич, което ни връща в Средновековието и затова г-н Белев настоя за незабавни мерки за ваксинация на ромските деца. Важен за жителите на общините Велинград и Ракитово проблем постави Никола Делиев: телефонните обаждания до Спешна помощ отиват първо в Пазарджик и това забавя реакцията на екипите. Г-н Делиев предложи да се съберат пари за пряк телефон на Спешна помощ - Велинград и за нужното записващо устройство. Юлиана Ковачева отново постави въпроса за вътрешните междуособици, от които в момента БСП няма полза. Имаше и още изказвания на партийни членове, но изненадващо на срещата по проблемите на здравеопазването не дойдоха лекари.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България