Велинград - online - Съветниците се сетиха за наркотиците 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците се сетиха за наркотиците
Публикувано 2010-03-30 14:51:27 от Темпо

6 от общо 16-те точки в дневния ред на сесията на 24 март бяха оттеглени от вносителите. 2 от общо 3-те допълнителни точки бяха отхвърлени с гласуване. На практика отпаднаха голяма част от “взривоопасните” решения и заседанието приключи за час.

Голяма част от времето си Общинският съвет за първи път посвети на темата за разпространението на наркотиците. Повод бе отчетът на създадения през 2007 г. общински съвет по наркотични вещества. Критиките към изготвения от Недялка Стефанова отчет започнаха още в Комисията по образование и здравеопазване и продължиха и на самата сесия.
Тома Пачалов определи отчета като безотговорен и написан с неуважение към себе си и към Общинския съвет. “Това е всичко друго, но не и отчет по един изключително важен проблем”, заяви съветникът. Вината, според Т. Пачалов, е на досегашния председател на съвета по наркотични вещества Ангел Даскалов (от 2009 г. бившият зам.-кмет е избран за депутат, но съставът на съвета не е актуализиран), на заместник-председателя Недялка Стефанова и на секретаря Елена Мавродиева, която е и председател на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Съветникът подчерта, че комисията е бездействала и предложи отчетът да не бъде приеман. Г-н пачалов критикува и предложението за финансиране на комисията с 25 000 лева, тъй като бюджетът вече е гласуван и в него не са заложени такива средства. За да се подобри работата, той предложи за зам.-председател на съвета Боряна Петричева, общински съветник от ГЕРБ и педагог.
Към предложението отчетът да не се приема се присъедини Борис Голомехов. Той също направи предложение съветникът Лазар Белев да стане член на съвета, за да помага като юрист. Д-р Жеко Чешмеджиев предложи да бъде включен и фармацевт, като името ще посочи Сдружението на фармацевтите във Велинград.
Г-жа Дияна Кехайова, която като заместник-кмет занапред ще бъде председател на Общинския съвет по наркотични вещества, увери съветниците, че неговата дейност ще се подобри. Тя изтъкна, че досега съветът е работил без финансова рамка и че вече има изготвена програма в съответствие с националната стратегия.
При гласуването съветниците приеха отчета и програмата и решиха, че на всеки 6 месеца ще изискват доклад за работата на съвета по наркотичните вещества. Това е известна гаранция, че интересът към темата не е кампаниен, а ще се обърне по-сериозно внимание на един с години подценяван и неглижиран във Велинград проблем.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води