Велинград - online - Научна конференция на Юндола: За да има бъдеще за гората 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Научна конференция на Юндола: За да има бъдеще за гората
Публикувано 2010-04-06 09:45:03 от Темпо

От 26 до 28 март 2010 г. в базата на Учебно-опитно горско стопанство “Г. Аврамов” -– Юндола се проведе II Национална студентска научна конференция “Управление и устойчиво използване на биологичните ресурси”, организирана от Лесотехнически университет - София. Участваха студенти и докторанти от различни университети и висши училища от страната и ученици от професионални гимназии.

На конференцията достойно представиха свои разработки и ученици от ПГГС “Христо Ботев” – Велинград. Участници в научния форум бяха представители на клуб “Млад европеец”, финансиран по проект “Млади лесовъди”, схема “Да направим училището привлекателно за младите хора”, ОП “Развитие на човешките ресурси” и ЕСФ. Съвместно със своя научен ръководител инж. Любка Байлова те няколко месеца разработваха теми, свързани с глобалните екологични проблеми, устойчивото развитие, екосистемните услуги от горите, многофункционалното стопанисване на горите, както и ролята на горите за всички тези жизнено важни процеси. Тези теми учениците представиха на открит еко-урок на 10 февруари в залата на Градската художествена галерия, а на националната студентска конференция представиха както тях, така и своите проучвания на общественото мнение за значимостта на посочените проблеми и за възможностите да помогнем на гората, а с това и на планетата си.
На базата на задълбочените си проучвания в своята разработка Надежда Малчева, Теодор Бегов и Петър Марков аргументирано посочиха и своите предложения за това как правителствата, посредством своите структури в системата на горското стопанство, заедно с частния сектор, неправителствени и други групи могат да направят много неща заедно, за да има бъдеще за гората и следващите поколения.
Валентин Карадалиев, член на клуб “Млад природозащитник” пък показа как той и неговите приятели от клуба са избрали активно да работят за намаляване на ефекта от глобалните екологични проблеми. Той разказа за многобройните благотворителни инициативи на клуба, свързани с опазването на българската гора и планетата Земя от катастрофалните екологични тенденции.
Представянето на учениците от ПГГС “Христо Ботев” – Велинград бе аплодирано от всички присъстващи, а организаторите на конференцията, в лицето на доц. Иван Палигоров изразиха своето огромно задоволство от разработката на младите си колеги и готовност за съвместна работа по научни и други проекти.
инж. Любка Байлова, лектор на клуб “Млад европеец” и научен ръководител на разработката “Гората и нашето бъдеще”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола