Велинград - online - Нашите писани яйца “превзеха” телевизиите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нашите писани яйца “превзеха” телевизиите
Публикувано 2010-04-06 09:47:26 от Темпо

Шест майсторки на писани яйца от Велинград взеха участие във Великденския базар пред Народния театър в столицата, организиран точно във “великата” седмица преди Възкресение Христово. Те участваха и в демонстрации в Националния етнографски музей пред специалисти и студенти по етнология. Благодарение на майсторките на Велики четвъртък, когато се шарят яйцата, велинградската традиция “превзе” телевизионните студия.

В сутрешното предаване “Денят е прекрасен” по БТВ тайните на писаните яйца показаха ученици от СОУ “В. Левски” заедно с преподавателя Кръстьо Мичев. Децата, които посещават Ателието за писани яйца към Историческия музей, споделиха, че това е най-хубавото телевизионно предаване и бяха особено впечатлени от стола на Слави Трифонов и от срещите “на живо” с известни лица от тв екран.
По същото време в “На кафе” при Гала писа яйца велинградската майсторка Елена Белева, а по ББТ за изкуството да шариш с восък разказа Даниела Цопанова. По-късно нашата традиция показа от телевизионния екран и директорката на Националния етнографски музей Светла Ракшиева, която гостува на Ути Бъчваров в “Бързо, лесно, вкусно”.
Българската национална телевизия засне майсторлъка на Мария Пещерска, а по Българското национално радио повече за писаните яйца от Чепинско ще разкаже етнологът в нашия музей Георги Куманов.
В седмицата преди Великден изявите наистина бяха много и ще продължат. През следващата седмица велинградчанки ще пишат яйца в Унгарския културен център в столицата. А междувременно се роди и идеията догодина Националният етнографски музей да организира конкурс за писани великденски яйца, на който да покажат своите традиции и творчество деца и майсторки от Велинград, Ихтиман и Етрополе.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води