Велинград - online - Юбилеят на духовата музика - на 5 юни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Юбилеят на духовата музика - на 5 юни
Публикувано 2010-04-06 10:06:04 от Темпо

45-годишният юбилей на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” ще бъде отпразнуван тържествено на 5 юни 2010 година. Това реши настоятелството на ОНЧ “Отец Паисий” на свое заседание на 31 март. Обсъдено бе и предложението юбилеят на оркестъра да съвпадне с началото на Празниците на културата в първата събота на юли. След претегляне на всички “за” и “против” е надделяло мнението 45-годишнината да се чества отделно от празника на града. Така юбилеят на оркестъра, който е институция във Велинград, ще се открои, а и за велинградчани и гостите на курорта ще има един концерт повече в началото на летния туристически сезон.

Идеята на организационния комитет е на 5 юни в чест на 45-годишнината да бъде направен голям концерт с участието на оркестъра и мажоретките. Концертът няма да бъде в залата на читалището, а на централния площад, за да могат да го видят и чуят повече зрители. Ще бъдат поканени бивши преподаватели и приятели на оркестъра, както и всички бивши музиканти и мажоретки, чийто общ брой надхвърля 2000. Концертът и празникът ще се случат благодарение на Община Велинград, която задели средства в Културния календар за 2010 г.
Следващата сбирка на организационния комитет е насрочена за 9 април, петък, от 19 часа в читалището. Сбирките са открити - добре дошли са всички музиканти и мажоретки от всички випуски и всеки може свободно да даде своите идеи и принос за честването. Организаторите се надяват, че бившите музиканти и мажоретки ще популяризират и помежду си датата на юбилея 5 юни, събота, за да се съберат максимален брой възпитаници на оркестъра и да се получи истински празник.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води