Велинград - online - Изследваха безплатно дишането на пенсионери 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Изследваха безплатно дишането на пенсионери
Публикувано 2010-04-13 08:29:02 от Темпо

Деня на здравето и здравните работници 7 април, 24 април - световния ден за борба с туберкулозата и във връзка с решението на Световната здравна организация да обяви 2010 за година на белия дроб, СБПФЗ “Света Петка Българска” отбеляза с безплатни изследвания и здравна беседа.

В клуба на пенсионера в кв. Лъджене екип на болницата, воден от д-р Чорбаджийска, се срещна с възрастните хора. Д-р Чорбаджийска изнесе беседа на тема “Белодробни заболявания” и разясни начина за постъпване и услугите, които СБПФЗ “Св. Петка Българска” предоставя на своите пациенти. Медицинските сестри Банцова и Стоименова направиха на 38 пенсионера изследване на дишането ФИД, пулсиоксиметрия и измериха кръвното им налягане.
СБПФЗ “Св. Петка Българска” има още една нова придобивка, за да бъде все по-полезна на своите пациенти. Това е одобрено в Китай от SFDA като медицински инструмент за физиотерапия и психическо възстановяване легло. Леглото е метод за терапия с инфрачервени лъчи, топлина и движение, като представлява комбинация от акупресура, хиропрактика, масаж и инфрачервена топлина в съчетание с нефритени валове. Задачата на леглото е да премахва стреса, преумората, невралгията, мускулното напрежение, да подобрява циркулацията на кръвта и да увеличава енергията в тялото. То е допълваща терапия за проблеми от рода на ломбалната спондилоза, хронично разтягане на ломбалните мускули, дискова херния, болки в гърба и проблеми в шийните прешлени. Леглото подобрява съня, изработва устойчивост към стреса и подобрява проводимостта на нервните импулси в организма. Процедурата е в рамките на 40 минути, а стойността й е 6 лв.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България