Велинград - online - Районна прокуратура Велинград е сред първите по незабавни и бързи производства 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Районна прокуратура Велинград е сред първите по незабавни и бързи производства
Публикувано 2010-04-13 08:54:30 от Темпо

Районна прокуратура Велинград отчете дейността си за 2009 година. На 29 март 2010 г. в Апелативна прокуратура Пловдив се проведе Общо събрание на прокурорите от апелативния район за приемане на отчетния доклад за дейността през 2009 г.
Съгласно обобщените данни дейността на РП Велинград изглежда по следния начин:

Щатната численост на РП гр. Велинград за прокурори е 5. Административен ръководител до 10.12.09 г. е бил Антон Стоянов – Районен прокурор. С решение на Висшия съдебен съвет прокурор Елена Малинова е определена за изпълняващ функциите на Административен ръководител до встъпване в длъжност на нов, считано от 10.12.10 г. Прокурори : Асен Василев, Атанас Илиев, Асен Палавеев и Елена Малинова.
През отчетната година няма предложени от административния ръководител за административни наказания прокурори. Общия брой на съдебните служители в РП гр. Велинград е 8. Разпределението на преписките и делата се извършва по електронен път при спазване на принципа на случайността.
През периода прокурорите в РП Велинград са работили общо по 736 броя преписки и са наблюдавали 1221 досъдебни производства, от които 1087 са били решени.
За отчетния период са били внесени в Районен съд Велинград 315 броя прокурорски актове за 344 извършени престъпления срещу 360 лица. Прокурорите са участвали в 369 съдебни заседания.
През отчетния период РП Велинград е привела в изпълнение наложени наказания срещу 283 лица.
Според показателя, отчитащ средната натовареност на прокурорите в страната – прокурорски актове и участия в съдебни заседания – 3353 бр. или средно 838,25 на прокурор, РП Велинград се нарежда сред най-натоварените и в апелативния район, и в страната.
Друг важен показател за ефективността на работата на прокуратурата са постановените оправдателни присъди по внесени прокурорски актове, които за отчетния период са 14, което в процентно отношение е 4% от внесените в съда актове. Върнатите от съда дела са 8 или 1,89 от общо внесените актове.
По тези два показатели е запазена тенденцията на подобрение от 2008 г. в сравнение с данните от 2007 г., което се дължи на добрата организация на работата в прокуратурата.
Основните състави на престъпления, по които е работила РП Велинград през 2009 г. са свързани с посегателства срещу собствеността и личността на гражданите, свързани с транспорта, посегателства срещу горския фонд.
През отчетния период е запазена и положителната тенденция в работата на прокуратурата, свързана с отчитането на увеличен брой незабавни производства, разследването по които е приключило в рамките на 3 дни и извършителите на престъпленията са получили съответните наказания.
Броят на незабавните производства през отчетния период е 120 или 2 пъти са се увеличили провежданите такива в сравнение с 2008 г.
През отчетния период са образувани и приключени 108 бр. бързи производства, при които разследването в по-голямата си част е приключило в 7-дневен срок и извършителите са получили съответните наказания. По този показател също се наблюдава ръст в сравнение с 2008 г.
Във връзка с дейността на прокуратурата по надзора за законност за защита на обществения интерес и правата на гражданите е била извършена проверка на 808 бр. различни административни актове.
Районна прокуратура Велинград е настанена на първия етаж в сграда, която е публична общинска собственост, като кабинетите са ремонтирани и обновени. Всички помещения за прокурорите и съдебните служители са оборудвани с необходимата офис техника.
Отчетените добри резултати се дължат както на добрата работа на прокурорите и съдебните служители, така и на традиционно доброто взаимодействие с Районен съд – Велинград и РУ на МВР Велинград.
Районна прокуратура Велинград и през настоящата 2010 г. продължава да изпълнява дейността си, съгласно своите правомощия, залегнали в Конституцията на Република България, в защита на интересите на страната и гражданите.
РП Велинград

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води