Велинград - online - Водата в Каменица по-бистра, но остава негодна за пиене 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Водата в Каменица по-бистра, но остава негодна за пиене
Публикувано 2010-04-13 09:02:51 от Темпо

Водата във велинградския квартал Каменица е с влошени показатели за мътност и цвят, обяви през седмицата Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве - Пазарджик. След извършен микробиологичен анализ на проби от водата от РИОКОЗ съветват водата да не се използва за пиене, а само за санитарни нужди.
Инспекцията е направила препоръка в рамките на 3 дни да бъде извършено хиперхлориране на водата, а за населението да се осигури бутилирана вода за пиене. Водата ще стане годна за пиене след като две изследвания покажат, че резултатите от химичния и микробиологичния анализ отговарят на стандартите.
Във връзка с проблема с питейната вода в кв. Каменица от Общинска админстрация в края на работната седмица съобщиха: “Работи се по изготвянето на проект за решение, който ще бъде предложен на съветниците за одобрение. В него ще залегнат средства, необходими за предприемането на мерки, с които да бъде разрешен проблема във възможно най-кратки срокове. Краткосрочните мерки се изразяват в ремонтиране на водохранилищата “Гергевана” и “Самоводица”, възстановяване и пускане в експлоатация на водопровод ”Острец”. По този начин значително ще се подобри количеството и качеството на водата във Велинград. Мерките обаче ще продължат с изработването на проекти за реконструкция на моралноостарялата и амортизирана водопреносна система, по която се губи около 70 процента от водата. В момента общината работи по проект за доизграждането на Водопровод “Чукура“, който ще увеличи количеството на водата до 200 л/с., като по този начин ще се разреши проблемът с водата на територията на целия град. Кметът Иван Лебанов заяви, че проблемът с водата се разглежда комплексно и въпреки че на дневен ред сега е водоснабдяването във Велинград, населените места в цялата община също имат подобни затруднения. Във връзка с това общината работи по проекти за изграждане и възстановяване на водопреносните системи и канализации и в по-малките населени места.”
Засега дата за поисканата от кмета Ив. Лебанов извънредна сесия по проблема с качеството и количеството на водата в Каменица не е насрочена. Каменчани масово наливат вода за пиене от минералните извори, а някои носят туби чак от чешмата на “Начовото”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България