Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.04.10
Публикувано 2010-04-13 09:10:24 от Темпо

ПРАЗНИК Десетки велинградчани запалиха свещ на Светли петък, 9 април, в параклиса “Свети Живоприемен източник” до Лятното кино. За храмовия празник беше направен водосвет, а отец Стоил и отец Александър извършиха празнично богослужение с участието на църковния хор от храма “Света Троица” в кв. Каменица. След това бе спазена традицията на Светли петък тук да се раздаде курбан за здраве и благоденствие.

ДОКУМЕНТИ Опашките пред “Паспортна служба” - Велинград, както и в цялата страна, продължиха и през изминалата седмица. Тук се приемат само обикновени поръчки, а бързи и експресни се правят в Пазарджик. От Областната дирекция на МВР съобщиха, че от 9 април звеното “Български документи за самоличност” в Пазарджик започва да работи денонощно. До тази дата личните документи за Пазарджишка област се изработваха в Пловдив, но вече ще се правят в на място Пазарджик.

СПОГОДБА По съдебен път общинската фирма “ВКТВ” и частната “ЕВКК” постигнаха спогодба по спорни финансови въпроси във връзка със сключения от тях през 2003 г. договор за съвместна дейност. С определение от 6 април на Районен съд - Велинград е постановено, че в периода април - май 2010 г. “ВКТВ” ще изплати на “ЕВКК” сумата от 7000 лева, а частната фирма няма да има други финансови претенции по договора към дата 31 декември 2009 г.

БОЛНИЦА На спешна среща по проблемите на общинската болница “МБАЛ-Велинград” на 12 април се събраха представители на здравното заведение, Общинска администрация и Общинския съвет - подробности в следващия брой.

ЕНЕРГО Исканото от “ЕVN” въвеждане на такса мощност (известна като такса “eлектромер”) засега е стопирано от Държавната агенция за енергийно и водно регулиране. Австрийската компания, която обслужва и Велинград, искаше абонатите й от Южна България да започнат да плащат новата такса от лятото на 2010 г.

СПА СТОЛИЦА Местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите обсъжда идеи за отбелязване на една година от удостояването на Велинград със званието “СПА столица на Балканите”. Ще бъде създаден и инициативен комитет, който да работи за подготовката на годишнината.

ЛЕСОВЪД Дългогодишният служител на ДЛС “Ракитово” Васил Белев от Дорково бе сред номинираните за лесовъди на годината. Номинациите се правят всяка година по случай Седмицата на гората.

ТЪРНОВО Исторически музей - Велинград и местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите ще участват със свой щанд на международната борса “Културен туризъм” от 14 до 17 април във Велико Търново. Тази година домакините чакат рекорден брой участници и посетители. Старата българска столица ще получи званието “Балканска столица на културния туризъм” и по нейна инициатива ще бъде създадена асоциация на градовете с културно наследство.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай