Велинград - online - Дузина фирми се борят за парковете 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Дузина фирми се борят за парковете
Публикувано 2010-04-20 09:07:39 от Темпо

12 фирми и консорциуми от София, Варна, Смолян, Брацигово, Пазарджик, Велинград се явиха на конкурса за избор на изпълнител по проекта за облагородяване на парковете във Велинград. Предвидените строително-ремонтни дейности са на обща стойност 5 873 115 лева без ДДС - достатъчно примамлива сума на фона на кризата, ударила строителния бранш. Финансирането е по оперативна програма “Регионално развитие” на ЕС след спечелен от общината проект.

Процедурата стартира на 13 април 2010 г., като същия ден кметът Иван Лебанов определи комисията с председател заместник-кмета Валентина Цветанова и членове Александра Боцева, Петър Кондев и Мария Николова от ОА, Генка Василева от офиса на Министерството на регионалното развитие в Пловдив и Красимира Георгиева - външен експерт.
За първи път Областна управа - Пазарджик изпрати свой наблюдател на процедурата по обществена поръчка във Велинград в лицето на главния юристконсулт Петя Докова-Жардин. На старта на процедурата присъстваха 11 представители на фирмите-кандидати.
На 13 април комисията започна работа с първия етап, който включваше само отваряне на пликовете и кашоните с конкурсната документация и проверка дали са приложени всички изисквани документи. Следва проверка на самите документи, след което комисията ще реши кои кандидати допуска до участие в обществената поръчка. Изискванията са определени с европейски регламент и са сериозни: фирмите трябва да докажат оборот от строителство за минимум 8 809 672 лева за последните три години; най-малко 500 000 лева свободни оборотни средства; 5 изпълнени договора за строителство през последните 5 години и референции за тях; голям брой машини и техника за извършване на строително-ремонтните дейности. Точно заради високите изисквания голяма част от кандидатите са консорциуми и обединения от фирми, които самостоятелно не биха могли да прескочат високо вдигнатата летва.
Чак след като комисията вземе решение кои фирми допуска до участие в процедурата, ще бъдат отворени ценовите оферти. За първи път това трябва да се случи публично: пред участници, медии, представители на неправителствени организации. Дата за отваряне на ценовите оферти засега не е обявена.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола