Велинград - online - Коледната гора на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Коледната гора на Велинград
Публикувано 2010-04-27 09:15:45 от Темпо

Велинград има вече своята Коледна гора, защото на 22 април 2010 г. се състоя отлаганият на два пъти поради лошото време финал на инициативата “Коледна елха в саксия”, подета от клуб ”Млад Природозащитник” към ПГГС ”Христо Ботев” през декември 2009 г. Тази акция сложи началото и обедини усилията на ученици и учители от Горската гимназия, които решиха да дадат своя принос за справяне с климатичните аномалии и да бъдат пример в това отношение за останалите училища и обществеността във Велинград.
Радващ е фактът, че тогава акцията ни бе подкрепена от всички училища в общината, от общинското ръководство на Велинград, от нотариус Г. Халачев и Ротари клуб.
Сега в създаването на Коледната гора наши партньори бяха: СОУ ”Кирил и Методий”, ОУ ”Христо Ботев”, ПГИТ ”Алеко Константинов”. И така с общите усилия на ученици и учители от тези училища Велинград има своята Коледна гора, която се намира в местността “Гъбарника” (над Войнишка и под Вазова поляна). Върху площ от 1,5 дка бяха залесени около 250 фиданки от обикновен смърч под вещото ръководство на г-жа Иванова - специалист по горски култури и учениците от ПГГС ”Христо Ботев”, които най-напред демонстрираха и после помогнаха в процеса на залесяване на учениците от другите училища.
Този достоен финал на нашата инициатива стана възможен благодарение на разбирането и помощта, които получи гимназията ни при търсенето на терен, върху който да реализира идеята си от страна на инж. Слави Василев - директор на ДЛС ”Алабак”, за което сърдечно благодарим.
ПГГС ”Христо Ботев” винаги когато финализира една инициатива, подема друга. Така е и този път. Над Велинград вече е факт Коледната гора и на това място ученици и преподаватели от училището ни ще водят обучение в реална среда на ученици от останалите училища, които желаят да се включат, за да станат съпричастни към грижите, които изисква създаването на едно насаждение, да се види на живо колко трудно и бавно расте, за да може да оцелее и да се развие, докато се превърне в една истинска гора, която да бъде радост и благодат за всички ни.
Със създаването на Коледната гора и предложението ни да продължим заедно да се грижим за нея изразяваме своята воля и готовност да се предприемат конкретни мерки за намаляване вредните емисии на CO2 във въздуха, който всички дишаме. Защото опазването на природната среда е един от най-актуалните и най-тревожните проблеми на нашето време и поради това решаването му е въпрос за оцеляване на човечеството, а това е отговорност на всеки!
инж. Надежда Шатърска-Ганчева, пом.-директор на ПГГС ”Хр.Ботев” и ръководител на клуб ”Млад Природозащитник”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай