Велинград - online - Ротари обучава младежи в кулинарни умения 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ротари обучава младежи в кулинарни умения
Публикувано 2010-04-27 09:50:24 от Темпо

10 младежи от Велинград, Ракитово и Костандово са първите, които започнаха обучение по проект, финансиран от Ротари. Това е първият съвместен проект между клуб на Ротари от Лондон и местния клуб от Велинград. Общата му стойност е 17 300 евро, които в голямата си част се плащат от английска страна, а велинградските ротарианци участват с по-малка сума и отговарят за осъществяването и контрола на място. Част от инициативата е и английският Фонд за самоподпомагане на Ракитово.

Със сумата бе направен сериозен ремонт на столовата в СОУ “Васил Левски” по изискванията на РИОКОЗ. Вече са закупени всички необходими кухненски уреди и посуда, така че условията за обучение са отлични. Проектът финансира всички продукти, с които работят курсистите, както и техните пътни разноски. Ще бъдат направени два обучителни 3-месечни курса за по 10 човека, като целта е те да получат основни умения в областта на кулинарията, които да са им от полза в живота и бъдещата им професионална реализация. Проектът е насочен към млади хора, включитеблно от ромски произход, които имат основно образование или не са го успели да го завършат.
В момента техен преподавател е г-жа Теодора Ланджова, която е безспорен капацитет в областта на професионалното обучение по кулинария. Тя е много доволна от първите курисисти, защото са мотивирани от условията на проекта и учат с желание. След приключване на 3-месечното обучение с успешно взет изпит всеки от тях ще получи сертификат-удостоверение за готвач. А това ще им даде възможност да потърсят работа в сферата на туризма, която тук постоянно има нужда от кадри.
На финала на обучението участниците в курса ще демонстрират какви умения са придобили с организирането на кулинарна изложба. А от август ще започне следващият 3-месечен курс по проекта и дано отново да се събере такава амбициозна и мотивирана да работи група млади хора.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води