Велинград - online - Терапия с песен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Терапия с песен
Публикувано 2010-05-04 08:20:45 от Темпо

“Най-доброто лекарство за човека е песента”, сподели с членовете на Културния клуб на пенсионера “А. Говедарски” в Ракитово велинградският поет Ангел Пачалов. Заедно със своята творческа половинка Никола Янев-Чоли са създали 8 песни. Стиховете на А. Пачалов, оживели в музиката на Н. Янев, бяха удоволствие за възрастните хора и гостите в техния клуб. Те бяха изпълнени от ръководената от Чоли група за стари градски песни “Евридика” към читалище “Просвета” в Костандово.

Председателя та клуба г-н Лазев представи гостите и концертът започна, за да разкаже чрез песен за хубостите на Велинград и Чепинското корито, да разплаче майки и баби с песните “Лутам се, скитам се” и “Гугутка”, за да поласкае “храбрите баби” и “дядовците чудаци”. На сцената имаше и изненада. За първи път сладкопойните Невена, Ани, Норка, Елена, Аида и Лимонка изпяха “топлата” още “Хубавата песен”, която за първи път чу и авторът на текста А. Пачалов.
До края на концерта присъстващите пееха заедно с “Евридика”. Г-н Лазев лично поздрави поета А. Пачалов със свое изпълнение, а от името на клуб “А. Говедарски” наперената пенсионерка Славка Томова му поднесе подарък часовник с пожеланието “Да ви дзиндзика винаги часовника!”.
Дошлият за няколко часа в родното Ракитово, на което е почетен гражданин, проф. Асен Карталов не се сдържа и взе думата, за да каже, че след този концерт единственото, което остава, е мълчание и признателност към двамата великолепни творци Ангел Пачалов и Никола Янев.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай