Велинград - online - Общинската Кална баня ще работи, когато каже Ф. Беев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общинската Кална баня ще работи, когато каже Ф. Беев
Публикувано 2010-05-04 08:31:59 от Темпо

“Кална баня ще работи, когато аз кажа!”, отсече Фидел Беев пред Общинския съвет и дошлите на сесията специално заради този проблем велинградчани.
Темата за пореден път остро постави София Ключкова, председател на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”. В декларация комитетът отправи критика за състоянието на целия воден сектор в община Велинград: недостига на питейна вода в кв. Каменица; минералните води, течащи по азбестови тръби и липсващите информационни табели до изворите, за да е ясно, че има високо съдържание на флоуриди; недостатъци в работата на общинската фирма ВКТВ.
Специално бе акцентирано на плачевното състояние на баните (с изключение на Женска) преди сезона и на концесията на общинската Кална баня, която не работи от 2007 г. ИК “Да поработим за Велинград” съобщи, че по данни на Басейнова дирекция - Пловдив топлата вода за Кална баня е спряна заради дълг на концесионера СД “Братя Бееви” в размер на 146 810 лева. Г-жа Ключкова отново попита кога най-после Общинският съвет ще изпълни собственото си решение от март 2009 г. да извърши проверка на концесията и да се вземат мерки. За същото настоява и внесената подписка от 1400 жители на Велинград.
В отговор Фидел Беев каза, че не дължи нито стотинка и затова ще се види със София Ключкова в съда. Той изтъкна, че са внесли концесионната такса в общината, но някой иска да си прави с банята пиар на негов гръб, както и със Стадиона.
Няколко велинградчани опитаха да вземат думата по темата, за да кажат, че отварянето на Кална баня е важно за целия град и за курорта, но дискусията бе прекратена от председателя М. Джамбаз и така за кой ли път проблемът остана отворен.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай