Велинград - online - Spa-терапевти от Велинград сред най-добрите в България 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Spa-терапевти от Велинград сред най-добрите в България
Публикувано 2010-05-04 08:39:35 от Темпо

На 25 април в рамките на международното изложение “Arena profesinal trade” в София се проведе вторият национален конкурс “Spa масаж на 2010”. На този конкурс най-добрите Spa-терапевти на България представиха своите умения и професионализъм чрез най-атрактивната терапия от своите Spa-меню.

Според регламента 20 участници се състезаваха в 4 групи по 5 състезатели в задължителна и волна програма. Компетентно жури от висококвалифицирани преподаватели оцени участниците по 10 критерия.
От Spa-столицата на Балканите - Велинград бяха одобрени и участваха трима терапевти: Александър Бояджиев, Димка Милушева, Емилия Алексиева - и тримата от Spa-център “Двореца”. Терапиите, с които се представиха, носят поетичните имена “Африкански шепот”, “Небесна дъга” и “Кокосов рай”.
В изключително оспорваната конкуренция, благодарение на отличната си подготовка, перфектната масажна техника, оригиналността на терапията, професионализма и позитивното излъчване Димка Милушева спечели второ място в окончателното класиране, а Александър Бояджиев и Емилия Алексиева станаха първи в своите групи и получиха грамоти.
Тазгодишният конкурс е трамплин към голямата професионална сцена през 2011 г. за приза Балкански шампион по Spa масаж.
Нашата победителка Димка Милушева сподели, че за нея е предизвикателство да покаже на всички високия си професионализъм и съвършеното владеене на масажните похвати, че школата на Spa-център “Двореца” е със 7-годишна традиция и е най-добрата.

Д-р Таня Беличенова:
“Двореца” участва и в конкурса за най-добър Spa-център в България и се класира на трето място след гранд-хотел “Поморие” и “Градина на младостта” в Равда. Д-р Таня Беличенова, която създаде и ръководи Spa-центъра на “Двореца”, припомни началото: “Преди 7 години за първи път стъпих на строителната площадка на хотел “Двореца”. В мечтите си видях един великолепен Spa-център, басейни, чудесен млад екип, който работи всеотдайно, на високо ниво и професионално. Тази мечта се реализира и в момента берем плодовете на нашия труд - млади, амбициозни хора с данни и възможности участват и се класират на челни места в България. Една птичка пролет не прави и ние сме силни, защото сме екип. Започнахме точно с тримата Spa-терапевти, които участваха в конкурса и ето докъде стигнахме! А през далечната 2003 г. понятията Spa и уелнес бяха непознати. Ние сами трябваше за създаваме идеология, да разработваме Spa-менюта, Sра-етикет - нямаше чий опит да ползваме, ние го създадохме. Колегите в София полу на шега казаха: “Вие вече не сте школа, вие сте институция”, което е безкрайно приятно да чуеш. Ние сме ковачница на кадри, защото голяма част от Spa-центровете на добрите хотели във Велинград се оглавяват от бивши кадри на “Двореца”.
В момента д-р Беличенова, която е единственият във Велинград лицензиран преподавател в областта на Sра и уелнес технологиите, води курс в хотел “Деви”. Това е още един начин да предаде своя огромен опит на млади хора, които да заситят постоянния град за такива кадри, който съществува в курорта. Д-р Беличенова е убедена, че кризата е точният момент за обучение: “Вече няколко курса завършиха обучение по Spa и уелнес масажи и участниците за много кратко време придобиха знания и познания. Предстоят още платени курсове, а и ваучерно обучение за масажисти и козметици. Всеки може да кандидатства в Бюрото по труда и ако бъде одобрен, да получи допълнителна квалификация и да бъде полезен, защото много от хотелите изпитват недостиг на Sра-терапевти. Успешно завършилите курсовете получават сертификат за масажист и евросертификат на английски език, с който могат да работят във всички страни от ЕС и в Дубай. В момента има много млади хора без работа, които имат средно образование, но нямат квалификация. Те имат шанс да използват ваучерното обучение, което се плаща с европейски средства. От курсовете ще излязат с хляб в ръцете, с възможност да започнат работа и да растат в професията. Кризата е време за обучение - сега хотелите не са пълни, но в тях са инвестирани много средства и в един добър момент ще се напълнят. Така че Spa-терапевти във Велинград винаги ще се търсят!”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води