Велинград - online - Софийско сдружение ще прави парковете 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Софийско сдружение ще прави парковете
Публикувано 2010-05-04 08:47:49 от Темпо

Сдружение “Еко-Велинград” се класира на първо място в конкурса за ремонт на парковете във Велинград. Решението на комисията с председател заместник-кмета Валентина Цветанова бе обявено на 30 април.

В понеделник, 26 април, комисията е отворила ценовите оферти на фирмите, допуснати до участие в конкурса. Това е станало в присъствието на представители на 9 от кандидат-изпълнителите. Въпреки че според условията на процедурата на отварянето на ценовите оферти имат право да присъстват медии и неправителствени организации, журналистите и гражданите не бяха уведомени и не станаха свидетели на тази част от конкурса.
До участие комисията допуска 4 от общо 12-те кандидати за изпълнители на поръчката. Недопуснатите 8 са имали пропуски в документацията. Разгледани са ценовите предложения на допуснатите 4 фирми и е направено класиране според обявената в конкурсната документация методика.
На първо място комисията класира Сдружение “Еко-Велинград”, чиято оферта е най-висока и възлиза на 4 970 867 лева. На второ място е варненската “Одесос строй” ООД с оферта 4 747 065 лева, на трето “Софтстрой” Ад - София с предложена цена 4 867 905 лева и на четвърто място остава “Алфатекст-Л” ЕОД - Пазарджик, предложила най-ниската офрета от 4 114 784 лева. Всички посочени цени са без ДДС и в тях са включени 10% непредвидени разходи. Припомняме, че стойността на поръчката е 5 873 115 лева без ДДС и се финансира по спечелен от общината проект по Оперативна програма “Регионално развитие” на ЕС.
Единственото, което съобщиха от Общинска администрация за фирмата победител “Еко-Велинград” е, че участващите в сдружението фирми са от София. Засега имената им не са оповестени.
Прогнозите са, че конкурсът ще бъде обжалван - както от някоя от осемте недопуснати до участие фирми, така и от класираните.
На 3 май ще бъдат отворени ценовите оферти по друга обществена поръчка, която е свързана с тази - за строителен надзор на ремонтите на парковете.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води