Велинград - online - Тестват синята зона до октомври 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Тестват синята зона до октомври
Публикувано 2010-05-04 08:48:35 от Темпо

Сесията разгледа отчета на общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” за дейността на синята зона. Както в. “Темпо” вече писа, от въвеждането й през август 2008 г. досега синята зона е натрупала загуба от над 30 000 лева, без в тази сума да са включени първоначалните инвестиции.

Кагото направихме синята зона, имаше заявки, че тя ще е печеливша и ще подпомага спортните клубове, припомни съветникът Тома Пачалов. Той изтъкна, че навсякъде в България сините зони печелят и попита какви са причините само във Велинград дейността е губеща. Според него трябва да се подобри мениджмънтът на предприятието и е време за кадрови решения.
Атанаска Хрисчева, управител на “СИП”, даде подробни данни точно през кои месеци зоната е била печеливша и губеща; кои зони и паркинги са на печалба и кои не. Нека нещо, което е направено, да не го спираме, призова тя.
Синята зона няма само финансови измерения, а и решава част от проблемите с движението и паркирането във Велинград, подчерта зам.-кметът В. Цветанова. Тя съобщи, че ОА усилено работи за подобряване на дейността на синята зона и до 20 май ще предложат ясна визия.
Съветниците дадоха различни идеи. Златко Златанов предложи въвеждането на паркиране чрез sms, защото където се късат билетчета, има изтичане на пари, особено при положение, че контрольорите са със заплати 150-180 лева. Според д-р Чешмеджиев недоходоносните участъци от синята зона трябва да се премахнат, а това ще е и улеснение за гражданите. Екатерина Каферинова напомни, че ГЕРБ предложи създаването на сини зони и сега трябва да проявят малко търпение, защото всяко начало е трудно. Според нея в момента се избиват натрупаните загуби и трябва да се даде възможност до октомври да се види дали взетите мерки са проработили.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола