Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 04.05.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 04.05.10
Публикувано 2010-05-04 08:50:02 от Темпо

ЕТИКА С пълно единодушие съветниците приеха Етичен кодекс, който определя основни норми и стандарти за тяхното поведение. Избрана бе комисия по етика, която ще контролира спазването на етичните норми и ще налага санкции. Членове на комисията са Т. Пачалов, Б. Голомехов, Сн. Велева, А. Мареков, Б. Петричева, В. Еличин и В. Колчагова.


СПОРТ Общинският съвет одобри предложената Стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в община Велинград за периода 2010 - 2015 г. Съветниците предложиха да бъде създаден Консултативен съвет по спорта с участието на треньори, състезатели и спортни деятели. Специално бе подчертано, че на сайта на общината трябва да има по-богата информация за спортните събития, туристическите пътеки и прояви.

УЧИЛИЩА Съветниците допълниха списъка на защитените училища, които предстои да се утвърдят от Министерството на образованието. Досега статут на защитени имаха школата в Абланица, Бирково, Кръстава и Сърница. Към тях общината добавят още училищата в Побит камък и Медени поляни и ще чака одобрението на министерството.

ЦЕНИ Таблицата за базисни наемни цени за ползване на общински имоти бе изменена. Занапред за ползване на земя частна общинска собственост за спортна дейност ще се заплаща 0.10 лв/кв.м, а за сгради 0.20 лв/кв. м. В публична общинска собственост цената за спортна дейност ще е 0.50 лв/кв.м. За монтиране на цирк ще се заплащат 500 лева на ден. Въвежда се такса за рекламни мероприятия на фирми и физически лица на централния площад “Н. Гяуров” по 50 лева на час. По-скъпо вече ще плащат и политическите партии, които досега заплащаха по 08 лв, а сега вече ще дължат по 1 лев/кв.м.

ЮНДОЛА Съветниците одобриха оценките на 5 урегулирани поземлени имота на Юндола, които предстои да бъдат продавани чрез публично оповестени конкурси. Пазарната стойност на земята на Юндола е оценена на 55 лева/кв.м, а началната тръжна цена на петте УПИ-та ще е според квадратурата им
.
МАХАЛИ Общинският съвет даде съгласие за образуване на нови урегулирани поземлени имоти в трите ромски махали Асфалтова база, Анезица и Буков дол. Искането бе заради нарастващите нужди от имоти за жилищно строителство.

ПАЗАР На Кооперативния пазар ще бъдат извършени няколко мероприятия, за да се подобри организацията и обслужването на клиентите. Седемте метални навеса от северната част (откъм входа на Търговията) ще бъдат преместени и монтирани към съществуващите 3 метални навеса “гъбки” в началото на Пазара. Общинският съвет гласува да се реконструират двете обществени тоалетни и да се оформи втора чешма в района на Пазара. Общата сума за предвиденото благоустройство е 26 500 лева.
Материалите от сесията подготви Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води