Велинград - online - Съветниците преглътнаха загубите на общинските фирми 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Съветниците преглътнаха загубите на общинските фирми
Публикувано 2010-05-04 08:51:01 от Темпо

Общинският съвет прие отчетите на “МБАЛ-Велинград”, “ВКТВ” и “Стройком”. И трите общински фирми приключват 2009 г. със загуби, за които се намериха обективни и субективни причини.
Общинската болница “МБАЛ-Велинград” отчита загуба от 90 000 лева. Според председателя на комисията по здравеопазване Венко Бозев дупката във финансите не е толкова голяма и може да бъде преодоляна, а болницата да продължи да се издържа и да изпълнява социалните си фунции.

Повече дискусии предизвика отчетът на “ВКТВ”, което има загуби от 21 000 лева за 2009 г. Васка Милушева зададе множество въпроси, включително за разсрочените дългове от 200 000 лева и кои са длъжниците. Тя настоя фирмата да представи програма за развитие. Същото поиска и д-р Чешмеджиев, който предложи председателят М. Джамбаз да изиска от врид управителя на “ВКТВ” И. Бухов програма как ще се развива дружеството след изтичане на договора за съвместна дейност с “ЕВКК” и стратегия за водния сектор. Според г-н Бухов нещата във “ВКТВ” са добре, разсрочените плащания са само за 95 000 лева, част от персонала е съкратен, за да се намалят разходите.
Най-гореща тема бе отчетът на “Стройком” и нетърпящият повече отлагания въпрос за бъдещето на фирмата. Работници, които от 11 месеца са без заплати, бяха в залата, а управителят Б. Станудин каза пред съветниците, че натрупаната загуба от 137 000 лева всъщност са изработени, но неплатени на хората пари за охрана на общинска собственост за милиони левове. Г-н Станудин подчерта, че има неизпълнени решения на Комисията за защита на конкуренцията и на Върховния административен съд по процедурата за обществената поръчка, след която дейността на “Стройком” бе поета от “Еко-Титан”. В момента тече едномесечното предизвестие на всички работещи в “Стройком” и от средата на май общинската собственост ще остане без охрана.
На упрека на В. Колчагова за допуснатата от управителя загуба Ал. Гагов отговори, че съветниците трябва да се засрамят, защото бягат от проблемите, като само ги насрочват за следващи дати. Той призова да се отзоват една идея по-отговорно към съдбата на хората в “Стройком” или 29-те съветници да направят график, по който те да пазят по един ден в месеца общинската собственост. Че всички съветници имат вина и че трябва да ги срам, че не са си свършили работата, се съгласиха Ек. Каферинова и Б. Голомехов, който поиска най-после да се обявят конкурси за управители на общинските фирми.
Най-важният сега въпрос е откъде ще се намерят пари за заплатите на 26-те работници в “Стройком” и какво ще стане с общинското имущество след като в средата на май изтекат техните договори. Отговори на тези въпроси трябва да се вземат до 15 май и този път времето наистина изтича.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай