Велинград - online - Съветниците преглътнаха загубите на общинските фирми 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците преглътнаха загубите на общинските фирми
Публикувано 2010-05-04 08:51:01 от Темпо

Общинският съвет прие отчетите на “МБАЛ-Велинград”, “ВКТВ” и “Стройком”. И трите общински фирми приключват 2009 г. със загуби, за които се намериха обективни и субективни причини.
Общинската болница “МБАЛ-Велинград” отчита загуба от 90 000 лева. Според председателя на комисията по здравеопазване Венко Бозев дупката във финансите не е толкова голяма и може да бъде преодоляна, а болницата да продължи да се издържа и да изпълнява социалните си фунции.

Повече дискусии предизвика отчетът на “ВКТВ”, което има загуби от 21 000 лева за 2009 г. Васка Милушева зададе множество въпроси, включително за разсрочените дългове от 200 000 лева и кои са длъжниците. Тя настоя фирмата да представи програма за развитие. Същото поиска и д-р Чешмеджиев, който предложи председателят М. Джамбаз да изиска от врид управителя на “ВКТВ” И. Бухов програма как ще се развива дружеството след изтичане на договора за съвместна дейност с “ЕВКК” и стратегия за водния сектор. Според г-н Бухов нещата във “ВКТВ” са добре, разсрочените плащания са само за 95 000 лева, част от персонала е съкратен, за да се намалят разходите.
Най-гореща тема бе отчетът на “Стройком” и нетърпящият повече отлагания въпрос за бъдещето на фирмата. Работници, които от 11 месеца са без заплати, бяха в залата, а управителят Б. Станудин каза пред съветниците, че натрупаната загуба от 137 000 лева всъщност са изработени, но неплатени на хората пари за охрана на общинска собственост за милиони левове. Г-н Станудин подчерта, че има неизпълнени решения на Комисията за защита на конкуренцията и на Върховния административен съд по процедурата за обществената поръчка, след която дейността на “Стройком” бе поета от “Еко-Титан”. В момента тече едномесечното предизвестие на всички работещи в “Стройком” и от средата на май общинската собственост ще остане без охрана.
На упрека на В. Колчагова за допуснатата от управителя загуба Ал. Гагов отговори, че съветниците трябва да се засрамят, защото бягат от проблемите, като само ги насрочват за следващи дати. Той призова да се отзоват една идея по-отговорно към съдбата на хората в “Стройком” или 29-те съветници да направят график, по който те да пазят по един ден в месеца общинската собственост. Че всички съветници имат вина и че трябва да ги срам, че не са си свършили работата, се съгласиха Ек. Каферинова и Б. Голомехов, който поиска най-после да се обявят конкурси за управители на общинските фирми.
Най-важният сега въпрос е откъде ще се намерят пари за заплатите на 26-те работници в “Стройком” и какво ще стане с общинското имущество след като в средата на май изтекат техните договори. Отговори на тези въпроси трябва да се вземат до 15 май и този път времето наистина изтича.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води