Велинград - online - Гласуваха пари за водопроводи и Търговската улица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Гласуваха пари за водопроводи и Търговската улица
Публикувано 2010-05-04 08:52:46 от Темпо

Исканията на Общинска администрация да бъдат отпуснати 238 000 лева за ВиК мрежата и 455 000 лева за ремонт на Търговската улица сериозно разбуниха Общинския съвет. Преди гледането на точките от ДПС поискаха едночасова почивка за последно стиковане на позициите, която съветниците от различни политически сили прекараха в различни заведения в и извън града.

В крайна сметка отлагането доведе до единодушно гласуване на исканите суми, въпреки че прозвучаха множество критики към администрацията: липсват количествено-стойностни сметки за обектите, няма проекти, дават се числа, зад които никой не знае какво има и дали решенията не са кухи. Критики за несвършена работа и отсъствие от комисиите отнесоха поименно главният финансист Христо Савов и инж. Петър Кондев. Единствено Александър Гагов се обяви публично против гласуването на парите “на тъмно”, след като ремонтите вече са започнати, но не срещна подкрепа и напусна заседанието. Останалите съветници прецениха, че проблемите са спешни и трябва да се реагира също спешно. Поисканите средства общината ще трябва да осигури от преизпълнение на собствените приходи.
Промените в Програмата за капиталови разходи започнаха с одобряване на 2800 лева за преустройство на общинско помещение, в което занапред ще се помещава кметство Абланица. Сумата от 238 000 лева бе гласувана за ВиК обекти, като 130 000 лева от тях са за саниране на водоема в Каменица, изместване на главния водопровод “Острец” и изграждане на помпена станция към пречиствателната станция за питейна вода на Велинград. Много съветници попитаха дали тези три стъпки ще решат големия проблем с недостига и лошото качество на водата в кв. Каменица и получиха утвърдителен отговор от зам.-кмета В. Цветанова и управителя на “ВКТВ” И. Бухов.
455 000 лева бяха отпуснати за започналия ремонт на Търговската улица. Г-жа Цветанова подробно разказа как се е стигнало до моментното състояние. Заради подписка на граждани за лошото състояние на паважната настилка общината е започнала ремонт с идеята да асфалтира улицата. След изваждането на паважа се е видяло, че се налага подмяна на двата напорни водопровода, които директно захранват кв. Каменица, но още са с вредните за здравето етернитови тръби. От Пожарната са настояли за поставянето на 2 хидранта, които са нужни в случай на пожар. Започната е и работа по вкарването на всички комуникационни кабели под земята. От граждани е дошла идеята улицата да стане пешеходна. Главният архитект Тодор Енев представи проекта за улицата с 6-метрова армирана асфалтова настилка в средата като транспортен коридор, пейки, зони за отдих, ново осветление, фонтан, ново озеленяване и адаптиране на улицата за инвалиди, включително за незрящи.
ОА се събуди да прави нещо, макар и не по начина, по който трябва, коментира Златко Златанов. Борис Голомехов предложи и бе прието временна комисия от съветници да контролира ремонта. В нея бяха избрани М. Джамбаз, С. Кичиков и Зл. Златанов.
Срокът, в който се очаква да завършат ремонтните дейности на Търговската улица, е юни, каза В. Цветанова. Междувременно собственици и наематели на търговски обекти започнаха подписка, тъй като ремонтът спъва бизнеса им и то точно в момент на криза.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води