Велинград - online - За първи път общината се готви да тегли кредит 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път общината се готви да тегли кредит
Публикувано 2010-05-04 08:54:29 от Темпо

За 5 май Община Велинград насрочи обществено обсъждане, чиято основна тема ще бъде поемането на дългосрочен общински дълг. За първи път нашата община започва процедура по Закона за общинския дълг и се готви да тегли кредит.
Предложението на кмета Иван Лебанов е общият размер на общинския дълг да е до 5 милиона лева. Сумата е нужна по три основни направления:

* до 1.75 милиона лева съфинансиране за изграждане на ВиК мрежа, довеждащ колектор и пречиствателна станция за отпадни води по ОП “Околна среда”
* до 1.75 милиона лева за междинни плащания по проекти по оперативните програми “Развитие на селските райони” и “Регионално развитие”
* до 1.5 милиона лева за решаване на проблема с водоснабдяването в общината, изграждане на зона за отдих по Търговската улица и асфалтиране на улици във Велинград
Тегленето на общински дълг минава през дълга процедура, която започва с предложението на кмета и неговото обществено обсъждане. В обсъждането могат да участват всички граждани и организации, като изразените мнения стават неразделна част от документацията. Един месец след общественото обсъждане идва ред да се произнесе Общинският съвет. Ако местният парламент вземе решение за поемане на общински дълг, следва избор на финансова институция по Закона за обществените поръчки.
Община Велинград ще трябва да погасява дълга със собствени средства и да го обезпечи с учредяване на особен залог на вземания върху бъдещи собствени приходи или вземания по сметки на общината. Общинският дълг не се гарантира от държавата, а законът постановява, че годишният размер на плащанията по дълга не могат да надвишават 25 на сто от общата сума на собствените приходи и общата изравнителна субсидия в бюджета на общината. Одитът по управлението на дълга се осъществява от Сметната палата.
Преди да се вземе окончателното решение, на везните трябва да се сложат всички ползи и рискове от поемането на общински дълг по време на криза. Първи думата ще имат гражданите - на 5 май 2010 г., сряда, в 17 часа в голямата зала на Община Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води