Велинград - online - Стартира програма за безплатно обучение на деца по плуване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Стартира програма за безплатно обучение на деца по плуване
Публикувано 2010-05-11 08:19:44 от темпо

Плувен клуб “Чепинец” съвместно с Дирекция “Образование” към Община Велинград за трета поредна година реализира проект, финансиран от Министерството на физическото възпитание и спорта по програма “Научи се да плуваш” за 2010 г. Партньори на клуба са СОУ “Васил Левски”, ОУ “Христо Ботев” и Общинското предприятие “Спортни имоти и пазари”, които предоставят за безвъзмездно ползване плувната база.

Програмата е за организиране и провеждане на начално обучение по плуване на деца и обхваща ученици от първи до пети клас, които в продължение на повече от шест седмици ще се обучават да плуват безплатно. Занятията ще се провеждат на Централния минерален плаж по график, съобразен с училищните ръководства. С всяка една от групите професионални треньори ще провеждат по 3 занимания седмично, като в края на проекта се предвижда демонстрации на наученото и заключителен тест. Осигурени са спортни пособия за провеждане на обучението и награди за участниците. В начинанието ще се включат около 140 деца от двете училища.
Според треньорите програмите на спортното министерство са предпоставка за създаване на устойчив интерес към системни занимания със спорт в свободното време. Децата придобиват и първоначални знания за правилата на безопастност при къпане и плуване,самопомощ и помощ при инциденти във водата. А най-големият ефект от заниманията по плуване безспорно е укрепване здравето, закаляване и създаването на хигиенни навици. Най-перспективните деца ще се включат в системните занимания по плуване към ПК ”Чепинец”, за да продължат традициите на плувния спорт във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола