Велинград - online - 8 години с магията на танца в Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

8 години с магията на танца в Ракитово
Публикувано 2010-05-11 08:29:52 от темпо

Когато през декември 2004 г. се срещнах с г-жа Мая Кондарева и нейните първи възпитаници от ракитовския клон на КСТ “Импулс”, тя сподели: “Това е спорт, но и изкуство - сценично изкуство и умението да се покажеш на сцената е вече постижение”.

“Този много специален човек”, както я нарече президентът на клуба Петър милчев, успя за 8 години да превърне Ракитово във “второ чудо със своя ентусиазъм и здрави нерви”. За 8 години ракитовските танцьори се представиха блестящо на световно и европейско първенство, спечелиха балкански и републикански титли, наредиха се достойно до най-престижните клубове с многогодишни традиции. И затова в топлата привечер на 5 май те се събраха на сцената на читалище “Будилник” и отпразнуваха своя рожден, като потопиха своята публика в магията на танца, който всъщност е топлина, любов и красота.
Първите, които оставиха без дъх зрителите, бяха двойката Георги Ганев - Александрина Козова, заели първо място в Балканския турнир “Хърватска 2009”, последвани от “натурализирания ракитовец” Валентин Иванов и чаровната Пепа Баева. Най-младата двойка в клас 13С Емануил Николов - Мария Ангелова показаха, че достойно продължават традицията на клуба - чар, грация и ентусиазъм. Това искреше и в изпълнението на двойките Кирил Забурдяев - Нели Кандева и новосъздадените дуети Иван Гагов - Мартина Холянова, Божидар Гивечев - Елена Чанкова, Григор Овчаров - Мария Мечева и Георги Кининчев - Яна Янушева.
И ако дотук танците бяха омагьосване, то изпълнението на шесткратната шампионка на България Вероника Гаджева и нейния партньор Кристиян Йорданов възторгнаха публиката до сълзи. Сълзи, но от умиление и възхищение, предизвика появата на сцената на най-малката танцьорка Ивана Енчева - достойното продължение на мама Мая. Заедно с най-младите танцьори те направиха тържеството радостно и тържествено.
Чест прави на Мая Кондарева и нейните помощници, че въпреки тежките тренировки и ангажименти, се грижат едно дете, родено със синдрома на Даун - Атанас Клечаров, да постигне много добри резултати в своето развитие чрез терапията с танц.
Като на рожден ден, имаше и голяма торта, балони и цветя. И много пожелания за успехи. А те ще дойдат, защото добрата фея на танца - Мая и нейните помощници - родителите на танцьорите, се грижат магията-танц да не свършва.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай