Велинград - online - “Супермама” гостува на “Нежна сила” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Супермама” гостува на “Нежна сила”
Публикувано 2010-05-11 08:31:13 от темпо

“Супермама” е името на център за бъдещи родители и грижи за детето, създаден от майки-медицински професионалисти, които искат да предадат своя опит и умения на всеки бъдещ родител. Роза Юрукова и Мая Костадинова от екипа на “Супермама” гостуваха на сдружението на велинградските жени “Нежна сила” на 8 май. Това бе първа опознавателна среща, която приключи с обещанието да има нова и на нея да бъдат поканени бъдещи и настоящи майки от Велинград.

В XXI век повечето от бременните жени и младите майки търсят и намират съвети за своето състояние и за всички проблеми около бебето в интернет. Информацията прелива от безброй сайтове и форуми, но дали това е най-верният път, дали можеш да се довериш на всеки съвет, дали можеш точно да отграничиш къде свършва истината и започва рекламата? От “Супермама” смятат, че могат да помогнат по друг начин - тяхната философия е, че най-важното в прочетената книга на бременността и раждането са практическите упражнения. Затова наблягат на практическата насоченост: да покажат и да упражнят заедно с бъдещите майки и бащи как се кърми бебето, как се масажира, как се къпе, как се отглеждат близнаци, как се съхранява кърма - безброй полезни в ежедневието съвети, които продължават и до теми като как могат да бъдат съхранени стволови клетки от новороденото, как се подрежда бебешка стая и как детето се изпраща в детска градина.
Двете дами, които по професия са акушерки, не крият, че реформата в здравеопазването е довела до комерсиализация и е разрушила системата на женските и детски консултации. Много от бременните днес отиват при гинеколог с надеждата да им бъдат обяснени много неща и да намерят отговори на много въпроси, но често това не се случва. Наред с лекциите и упражненията от “Супермама” осигуряват и точна информация какъв пакет безплатни услуги предоставя Здравната каса на бременните жени, какви изследвания могат да направят без заплащане, как да изберат здравното заведение, в което да родят.
Ако очаквате дете или вече отглеждате новородено и търсите помощ и съвет, можете да се обърнете за съдействие към “Нежна сила”. Сдружението ще проучи нуждата от провеждане на такъв курс и отново ще покани “Супермама” във Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България