Велинград - online - „Звънче” отново в Берлин 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

„Звънче” отново в Берлин
Публикувано 2010-05-11 09:04:24 от темпо

За втора поредна година ние - Христина Влахова, Анелия Рачева, Вили Бъсина и Емил Шулев, възпитаници на ДЮВИШ “Звънче” с ръководители Йорданка и Иван Казалиеви, бяхме в Берлин по покана на българското посолство и Българския културен институт.

Изнесохме два концерта. Първия бе в гр. Губен на полско-германската граница. В миналото минаващата през града река Ниса го е разделила - едната част е останала в Полша, а другата - в Германия. Сега тази граница е символична след влизане на страните в ЕС. В този град има Европейско училище “Мария и Пиер Кюри”, което е гордост за Германия по думите на кмета на града. Интерес за нас бяха отлично оборудваните кабинети, включително с интерактивни дъски. От дните, посветени на Европа в това училище, 4 май бе денят, в който бе представена България. Нашият зам.-посланик г-жа Стефанка Игова направи мултимедийна презентация на страната ни. Тя обстойно запозна присъстващите с нашата география, икономика, исторически забележителности и туристически обекти. След това на нас се падна честта да покажем на огромната аудитория песните на България. Концертът ни продължи два часа, през които ние представихме песни от българската естрада и нашия необикновен фолклор. Нестихващите аплодисменти и новите приятели, с които се запознахме, бяха нашата най-голяма награда.
На следващия ден, 5 май, изнесохме концерт в Българският културен институт в Берлин пред елитна публика, сред която имаше известни музиканти, както и хора, слушали ни предишната година и отново дошли да чуят нашите изпълнения от българската естрада, световната естрада и разбира се – фолклора. Госпожа Оля Груева, директор на БКИ- Берлин, презентира нашата група, а накрая и българи, и чужденци се хванаха на кръшно българско хоро.
Отличната организация на нашите домакини, осигурения от тях самолетен превоз и перфектни битови условия ни позволиха не само да представим достойно града и страната ни, но и да се насладим на забележителностите на Берлин.
При предишното ни посещение домакините ни запознаха със забележителностите на Берлин. Тази година имахме удоволствието да посетим най-големия в Европа Аквадом . С огромен интерес разгледахме представителите на водната фауна. Пътуването с прозрачен асансьор във водната кула създава чувсто на нереалност и възхищение от плуващите около нас стотици водни обитатели. Посетихме и музея с восъчни фигури на мадам Тюсо. Фигурите на най-известните личности на века са направени с финес и изящество. Какво по-голямо удоволствие за един певец и музикант от това да се снима със своите идоли - Майкъл Джексън, Елвис Пресли, Бионсе, Бийтълс и др., както и с известни личности като Айнщайн, папата, Бетховен и др.
Благодарим от сърце на г-жа Груева, директор на БКИ, която оцени нашето изкуство и за втора година ни покани да представим града и страната ни.
Благодарим на нашите ръководители сем. Казалиеви за неуморния им труд, които повишиха качествата на изпълнениятта ни и изцяло обновиха репертоара ни за Германия.
Благодарим и на нашите родители, които с душа и сърце ни помагат във всяко наше начинание.
БЛАГОДАРИМ!!!
Хр. Влахова, А. Рачева, В. Бъсина, Ем. Шулев от “Звънче”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води