Велинград - online - За прослава на св. Георги и българските воини 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За прослава на св. Георги и българските воини
Публикувано 2010-05-11 09:12:15 от темпо

На 6 май Свети Георги Победоносец бе честван във Велинград като покровител на всички бойци, които са отстоявали свободата на Отечеството. Коленичим пред българския войник и пред Българската армия, чийто път е осеян с бойна слава, каза в словото си кметът Иван Лебанов.

Като на официален празник знамената пред общината бяха вдигнати под звучите на химна на България и химна на ЕС в изпълнение на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”. След това пред паметника на загиналите в Балканската и Междусъюзническата войни отец Иван от църквата “Успение Богородично” отслужи тържествен водосвет. Свещеникът освети знамето на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Велинград. Присъстваха ръководството на Общинска администрация и Общинския съвет, съветници, представители на политически партии, ветерани от войните.
Венци и цветя бяха поднесени от Общинска администрация, Общинския съвет, ГЕРБ, БСП, СДС, ЗНС, СОСЗР, Историческия музей, Съюза на ветераните от войните и много граждани. След официалното тържество социалистите поднесоха цветя и на паметника на Съпротивата.
В 12 часа започна празничната програма за деня на Чепино. Тук 6 май се чества като храмов празник на църквата “Свети Георги”, където имаше тържествена служба и традиционния курбан. Пред читалището чепинчани бяха поздравени от кмета Лебанов. Събралите се хора се веселиха с концерта фолклорния ансамбъл “Пазарджик”, който посвети първия си танц на председателя на читалище “Св.св. Кирил и Методий” и именник Георги Василев-Джото.
В чест на Свети Георги бяха и курбаните край носещия неговото име параклис на Гергевана и край бъдещата църква “Св. Георги” на връх Острец.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай