Велинград - online - Заплашва ни епидемия от морбили 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Заплашва ни епидемия от морбили
Публикувано 2010-05-11 09:22:55 от темпо

Броят на децата, заболели от морбили, расте и община Велинград е застрашена от епидемия. През април са регистрирани 235 болни, които са лекувани в общинската болница. Всеки ден в здравното заведение постъпват 10-15 нови случая.

Цифрите са съобщени на спешната среща на 5 май, свикана от заместник-областния управител Ваня Минкова в Областната управа в Пазарджик, на която участваха специалисти от РИОКОЗ, РЦЗ, РЗОК. Ситуацията е тревожна в цялата област, където общият брой на заболелите през април е 416, от които 66 в Пазарджик.
Според експертите община Велинград е пред епидемия. Има доста заболели не само от общинския център, а и от Света Петка, Пашово, Медени поляни, Драгиново, е съобщила завеждащата на Детското отделение д-р Мариета Топалова.
Капацитетът на детското отделение в общинската болница е 50 легла и не може да поеме всички заболели. Тъй като и областната болница в Пазарджик е много натоварена, на съвещанието е обсъдена възможността болни от Велинград да бъдат приемани в болницата в Пещера.
Според специалистите една от причините за увеличаване броя на заразените е закъснялото ваксиниране на децата, особено от ромските махали. Проблемът бе особено остър във Велинград, където така наречените “ромски медиатори” не оказаха достатъчно съдействие за извършване на имунизацията на децата. Така ваксинирането се забави, а през това време доста неимунизирани деца са се заразили. Спасителна мярка се оказа искането на бележка от социалните служби, че детето е ваксинирано, за да получава детски надбавки.
Преди празниците за област Пазарджик бяха осигурени още 2000 броя ваксини, а тази седмица по общините ще бъдат разпределени нови 4000 броя ваксини.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола