Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.10
Публикувано 2010-05-11 09:25:00 от темпо

ПАРКОВЕ От Общинска администрация обявиха фирмите, които влизат в Сдружение “Еко-Велинград” София. Това са “ГБС -инфраструктурно строителство” АД (от системата на “Главбулгарстрой”) и “Миръкъл” ЕООД София. Сдружението спечели обществената поръчка за ремонт на парковете, чиято обща стойност е над 7 милиона лева.


ЧЕСТВАНЕ На 3 май бяха отбелязани 66 години от смъртта на патрона на града Вела Пеева. Слово за нея произнесе кметът Иван Лебанов, а деца от театралната школа към ОДК изнесоха рецитал. Пред паметника на Вела под “Кисловодск” бяха поднесени венци и цветя от общината, политически партии, граждани и ученици от СОУ “Св.св. Кирил и Методий”.

СЪРНИЦА Жители на Сърница се оплакаха, че през почивните дни не е работила автобусната линия до Велинград, която се поддържа от “Чепино автотранспорт”. Така десетки сърничани са били лишени от транспорт до общинския център.

ЧИТАЛИЩЕ На 11 май читалище “Св. св. Кирил и Методий” в кв. Чепино ще проведе редовното си годишно събрание. Събранието ще отчете дейността си и ще избира ръководство на читалището.

КУРБАН В Ракитово успоредно с честването на деня на Европа и на победата 9 май бе отбелязан и като празник на Свети Николай Летни. Край параклиса, носещ името на светеца, се проведе традиционната тържествена служба и бе раздаден курбан.

КАВАРНА На 8 май велинградският Представителен духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев” свири на откриването и на закриването на международния маратон, който община Каварна организира в чест на своя празник 6 май. В маратона с награден фонд 55 000 долара участваха над 100 атлети, а през 2012 г. Каварна ще кандидатства за домакин на световен полумаратон в съревнование не с кой да е град, а с Ню Йорк.

ПРАЗНИК На 13 май в местността “Свети Спас” край Чепино ще бъде отбелязан празника Възнесение Господне - Спасовден. Туристи и ентусиасти от квартала всяка година се събират на това място, за да почетат празничния повод.

ПЛАНИНАРИ Седмият национален празник на планинарската поезия се проведе на 8 май в Пловдив. На него бяха поканени да прочетат свои стихове велинградските поети Анна Маргова, Цвета Спасова и Ангел Горанов.

ВОДА Какви са качествата на водата, която пием и как те могат да бъдат променени, кои от велинградските минерални води са най-подходящи за честа употреба - на тези теми бе посветена лекцията на Татяна Ангеловска, която тя изнесе пред сдружението на велинградските жени “Нежна сила” на 4 май.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола