Велинград - online - Нов успех на горските многобойци от ПГГС “Хр. Ботев” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нов успех на горските многобойци от ПГГС “Хр. Ботев”
Публикувано 2010-05-18 08:36:38 от темпо

От 8 до 10 май се проведе национално състезание по горски многобой. То бе организирано от МОМН и РИО-Монтана, а домакин беше Лесотехническа професионална гимназия – гр.Берковица. Участваха осем отбора: Берковица, Банско, Велинград, Чепеларе, Русе, Тетевен, Хасково. За първи път тази година имаше и отбор извън пределите на България - отборът на Шумарската школа в Кралево- Р.Сърбия.

Тимът на ПГГС ”Христо Ботев” бе в състав: Владимир Терзиев - капитан, Димитър Ковачев, Муса Кязъм и Красимир Благоев - резерва
Състезанието се проведе в два етапа. Първият включваше залесяване на иглолистни фиданки, ловна стрелба - дисциплина ”Трап”, разпознаване на гъби, насекомни вредители, повреди и следи от птици и бозайници, разпознаване на дървесни клонки, семена и проби и спортен риболов. Той се проведе в местността “Ашиклар” на 2 км от Берковица, където състезателитепреминаха през отделните пунктове и пробягаха на трасе в пресечен планински терен. В този етап момчетата от отбора на ПГГС “Христо Ботев” - Велинград завършиха на второ място след домакините от Берковица и следвани от отбора на Тетевен. На колегите от всички комисии, които съдийстваха в петте пункта от този етап, направи впечатление добрата подготовка и професионализма на момчетата от Велинград, които в етапите на разпознаване бяха най-добри.
Вторият етап включваше поваляне, окастряне, разкройване и кубиране на иглолистно дърво, подготовка на бензиномоторен верижен трион за работа и прецизно рязане на шайби.
След приключването и на този етап се оформи крайното отборно и индивидуално класиране. Нашият отбор зае престижното трето място, като получи купа, бронзови медали и много предметни награди, осигурени от “Щил”.
В индивидуалното класиране от всичките 24-ма участници нашите момчета заеха: второ място - Муса Кязъм, четвърто - Владимир Терзиев и единайсето - Димитър Ковачев. Гордеем се с достойното представяне на Муса, Владимир и Митко и им желаем успех в предстоящите кандидат–студентски изпити.
инж. Надежда Шатърска-Ганчева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България