Велинград - online - Вярната формула “спорт плюс удоволствие” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Вярната формула “спорт плюс удоволствие”
Публикувано 2010-05-18 08:45:22 от темпо

Равносметката на 11-те велосипедисти от Велинград, които от 5 до 9 май направиха вело-поход до съседна Гърция, е навъртени общо 230 километра. Равносметката обаче включва още много неща: чудесни изживявания, интересни срещи, красиви гледки, нови приятелства, българско и гръцко гостоприемство, море и планина, волейбол и риболов, палаткови лагери и огньове... И като се събере всичко това, е обяснимо желанието пак да се качиш на колелото и да потеглиш по нови пътища и пътеки.

Този вело-поход бе пети поред. В групата са Александър Гайдев, Сотир Николов, Тодор Кайков, Илко Овчаров, Светослав Желязков, Петър Бозев, Борис Грънчаров и Иван Бойкинов., а най-младият бе археологът във велинградския музей Димитър Байраков.
След завръщането им от Гърция логичният първи въпрос беше как са усетили кризата, за която толкова се говори и пише. Сблъскали са се с нея още първия ден, защото е имало стачка и фериботът за остров Тасос не е работил. Още на следващия ден обаче гърците са прекратили стачните действия, а на ферибота велинградските велосипедисти са пътували заедно с бившия министър на външните работи и кандидат за еврокомисар Румяна Желева.
Засега кризата е подминала самия остров Тасос, отново пълен с български и герамански туристи. Работещи тук българи обаче са споделили, че работата намалява и това ги притеснява, защото очакват кризата да се задълбочи.
На Тасос нашата група е направила 80-километрова обиколка с велосипеди, посетила е женския метох “Св. Архангел Михаил”, разгледала е археологическите разкопки и древните начини за добив на мрамор. А чудесното време е дало шанс за международна волейболна среща България - Германия на плажа и за риболов, в който особено се е отличил Александър Гайдев.
Групата е минала на велосипеди и по маршрута Ксанти - Керамоти. Населението в този район е особено доволно от отварянето на новия граничен пункт при Златоград, защото разчитат много на туризма и на възможността да пазаруват по-евтино в България.
Крайната точка на вело-пътешествието е била в Златоград и близкото село Старцево. Идващите от СПА столицата на Балканите велинградчани признават, че имаме какво да учим от гостоприемството на златоградчани. Силно са впечатлени от отличната организация на общинския туристически център, от атмосферата на подредения, чист и автентичен град, от темповете, с които се развива регионът. И не на последно място - от приемливите цени, с каквито не може да се похвали Велинград.
По цялата дълга дистанция велинградската вело-експедиция не е срещнала други колеги на велосипеди. Това съвсем не намалява ентусиазма, благодарение на който всеки уикенд са сред природата, обикалят на колела из близките села и махали, стигат до Кръстава, Беглика, Дорковския балкан. Вече се правят и планове за догодина, когато ще избират между Охрид и Олимп с убеждението, че са намерили вярната формула “спорт плюс удоволствие”.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води