Велинград - online - Как трябва да се преобрази Търговската улица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Как трябва да се преобрази Търговската улица
Публикувано 2010-05-18 08:47:57 от темпо

На 10 май работниците от “Еко Титан” работиха цял ден без почивка, за да бъдат отсечени и извозени всичките 18 дървета, засадени на Търговската улица. Гледката предизвика много и противоположни емоции сред велинградчани: имаше хора, които си спомняха как преди 60-70 години са посадени дърветата и са си играли около тях като деца; други коментираха оставащите да висят във въздуха десетки кабели, скрити досега от клоните и листата на липите; трети смятаха, че трябва да се избира или хубав тротоар, или стари дървета с голяма коренова система; четвърти изразяваха недоверие, че на мястото на отсечените дървета ще бъдат засадени нови.

Отсичането на липите е етап от превръщането на Търговската улица в пешеходна зона по решение на общината. За да бъдат велинградчани максимално информирани какво ще се случва, главният архитект Тодор Енев представи предстоящите благоустройствени мероприятия. Планираният краен резултат се вижда на картинката вдясно - така по проект ще изглежда пешеходната Търговска улица след приключване на всички дейности.
По проект пешеходното пространство ще бъде оформено с кътове за почивка и озеленяване. Предвидено е засаждането на 36 нови дървета, монтиране на 12 обществени пейки, нови кошчета, две обществени чешми с воден ефект, декоративно и улично осветление - 20 стълба, всеки с по три осветителни тела. Улицата ще има подсилена настилка за зареждане на търговските обекти и „инкасо” на банките, както и с цел офункциониране на градската среда в района за търговия, обществено, хотелиерско и банково обслужване. Жилищните нужди на постоянно обитаващите зоната ще бъдат обезпечени със съответната подземна инфраструктура (ТV, INTERNET, телефон, електро НН, питейна вода, нова канализация, улично и сградно отводняване, противопожарни хидранти - 2 бр., тръба за бъдеща централна газификация).
Общински съвет-Велинград даде съгласие за извършване на гореизброените строително-монтажни работи на стойност 455 000 лв. През седмицата беше извършена подмяна на стар етернитов напорен тръбопровод за кв.Каменица с диаметър ф 330 мм, за да не се допуска бъдещо авариране и разкопаване в зоната.
В момента се отваря вътрешната улица, свързваща паркинга на триъгълната градинка през “Камъшита” за аптека ”Надежда” (Хърлевата аптека).
Архитект Енев подчерта, че пейките и новите дървета ще се разположат без да пречат на зареждането и работата на търговските и обслужващи обекти - тема, която вълнува всички собственици и наематери на магазини на Търговската улица.
Темпо









 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола