Велинград - online - Бяла Места прекъсна пътя Якоруда - Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Бяла Места прекъсна пътя Якоруда - Велинград
Публикувано 2010-05-18 08:57:36 от темпо

Поройните дъждове в събота, 15 май, предизвикаха истинско бедствие в Якоруда. Разрушен бе мостът на река Бяла Места и бе прекъснат пътят Якоруда - Велинград. Шосето е третокласна пътна мрежа и от община Якоруда обявиха, че нямат средства за възстановяването му. В неделя, 16 май, временно бе спряно движението от Юндола към Якоруда, тъй като липсва обходен маршрут. Полицаи от РПУ - Велинград регулираха потока от автомобили. По пътя Белово - Юндола беше въведено ограничение за спиране движението на товарни автомобили.
Дефилето Велинград - Варвара остана отворено, като единственият проблем бяха многото паднали скални отломки, каквите има след всеки дъжд. Следобед в неделя бе възстановено движението от Юндола за Якоруда, но само в едното пътно платно.
На 16 май от Община Велинград информираха, че по лична молба на кмета на Община Якоруда Нуредин Кафелов до велинградския му колега Иван Лебанов се вклюваме в подпомагането на пострадалата от пороите съседна Якоруда. Тежка товарна техника на велинградска фирма бе изпратена към Якоруда, за да окаже помощ на населението в село Черна Места, където реката е придошла и е наводнила къща. Проливните дъждове са изкъртили и стълб на електроразпределителната компания”ЕВН”. Към бедстващите населени места отпътуваха и шефът на велинградското общинско звено ”Гражданска защита” инж.Борис Кърпачев и началникът на кметската канцелария Никола Вецов, които са членове на общинския координационен щаб при бедствия и аварии. Оперативната група координира действията от велинградска страна заедно със зам.-кмета на Община Якоруда Карафеиз. Уведомени са Центърът за спешна медицинска помощ, областното звено ”Гражданска защита”, Областната дирекция на МВР, службата “Противопожарна безопасност и спасяване” и е взето разрешение велинградската община евентуално да обслужва бедстващите населени места в община Якоруда. Екипите са в готовност да се притекат на помощ, съобщи пресцентърът на община Велинград.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води