Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 18.05.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 18.05.10
Публикувано 2010-05-18 09:21:39 от темпо

ВОДОЕМ От 14 май започва почистването на водоема на Каменица, за да може да бъде пуснат в експлоатация и да помогне за решаване на проблема с питейната вода в квартала. По разпореждане на кмета Иван Лебанов чистенето се извършва от работници от временната заетост. Преди това съоръжението с обем 2000 куб.м. ще бъде санирано, за да се избегнат течове. Технологичното време за пуска му е около три седмици.


НАСЛЕДНИК На 15 май заместник-кметът Георги Янчев и съпругата му Илина, които имат дъщеря Мирослава, се сдобиха и със син. Момченцето се роди в Областната болница в Пазарджик и ще се казва Иван. Кметът Иван Лебанов бе първият, който честити мъжката рожба на Георги Янчев, а зам.-кметът почерпи в общината.

ВАКСИНИ Личните лекари ще получат и от 17 май трябва да започнат имунизациите на деца с две нови ваксини, включени в имунизационния календар. От РИОКОЗ съобщиха, че за областта са доставени 1900 дози петкомпонентна ваксина Pentaxim и 1450 дози пневмококова ваксина Sinflorix.

СТРОИТЕЛСТВО До 21 май Инспекцията по труда ще направи засилени проверки по строителните обекти в Пазарджишка област. Ще се контролира обезопасяването на строежите, сигнализацията при изкопни работи, защитните ограждения и другите мерки, които трябва да предотвратяват опасността от падане при строителните дейности.

МЮФТИЯ Със съдебно решение от 12 май Върховният касационен съд заличи регистрацията на настоящото ръководство на Главно мюфтийство. От години главен мюфтия е Мустафа Хаджи от Драгиново, а от Главно мюфтийство обявиха, че ще отстояват правата си.

БИБЛИОТЕКИ Денят, в който църквата чества светите братя равноапостоли Кирил и Методий, е празник и на библиотекарите. На 11 май библиотекарките от читалищата в община Велинград се събраха в ресторант “Чинарите”, а за почерпката помогна финансово общината.

БЧК На 4 май, дни преди официалния празник на Българския червен кръст 8 май, бяха връчени наградите на най-добрите червенокръстци от област Пазарджик. Значка “Отличник на БЧК” получиха изявени активисти на организацията от Велинград и Драгиново. В края на месец май Велинград отново ще е домакин на семинар на БЧК на областно ниво.

ЕСПЕРАНТИСТИ При посещението си в България железничари от различни европейски страни, които говорят международния език есперанто, дойдоха и във Велинград. Визитата им тук е по покана на председателя на местното есперантско дружество Б. Гаджанов.

AC/DC Запалените рокаджии от Велинград не пропуснаха историческия първи концерт на любимите австралиици AC/DC. Сред 60-хилядната публика на стадион “Васил Левски” на 14 май имаше десетки велинградчани, които получиха огромна доза рок-адреналин и се отчетоха с гръмка подкрепа за неостаряващите AC/DC.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България