Велинград - online - Съюзът на независимите български писатели чества 20 години 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съюзът на независимите български писатели чества 20 години
Публикувано 2010-05-25 07:50:27 от темпо

На 16 април т.г. Съюзът на независимите български писатели, създаден на 24 април 1990 г., отпразнува своя 20-годишен юбилей с национално литературно четене. За юбилейното тържество в София се събраха от всички краища на България литературни творци, членове на СНБП.

Съюзът на независимите български писатели се самодоказва вече 20 години - колкото са годините на прехода. Той е плодотворна част от българската духовност и полага творчески усилия за развитието на българската литература.
Ето какво каза председателят на СНБП Марин Кадиев в своето юбилейно слово: “Независимо, че нашите писатели са разнородни като идейно-естетически възгледи и политически предпочитания, всички съзнават, че литературата е една и за нейното пълнокръвно съществуване са нужни усилията на всички творци. Затова при нас няма груповщина, защото съзнанието за единение ни прави значими и стойностни. И оставаме единни в българската литература! И ще бъдем!”.
Съюзът надмогва нищетата и на обществени начала, безкористно върши всекидневната си съзидателна дейност. Той привлича все повече млади дарования. Високият идейно-естетически критерий помага в подбора и селекцията на кандидатите за членство.
На тържествения юбилей Велинград достойно бе представен от членовете на Съюза на независимите български писатели Любен Атанасов, Милен Налбантов, Магдалена Делиева, Пею Пеев и Анна Маргова, всички членове на литературен клуб “Никола Вапцаров” към ОНЧ “Отец Паисий 1893” - Велинград.
Анна Маргова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води