Велинград - online - Много похвали и малко критики за новото-старо настоятелство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Много похвали и малко критики за новото-старо настоятелство
Публикувано 2010-05-25 08:08:20 от темпо

С близо час закъснение, за да се събере нужният кворум, започна отчетно-изборното събрание на ОНЧ “Отец Пасий” - Велинград на 18 май. В самото начало с едноминутно мълчение бе почетена паметта на трима читалищни дейци: почетния председател Димитър Мечев, поета Иван Коев и хориста Иван Бурдин.

Пред присъстващите 106 членове на читалището председателят Цветан Котев направи отчет за периода от април 2007 до април 2010 г., подчертавайки екипната работа, безрезервната подкрепа от общината и сътрудничеството с неправителствени организации.
Г-н Котев отдели внимание на всяка от читалищните дейности. Библиотеката е обслужила над 19 000 читатели и е спечелила два проекта, благодарение на което са закупени нови книги за 5329 лева. Наред с многото турнета у нас и в чужбина Представителният духов оркестър “Д. Мечев” се е сдобил с нови уноформи, нови репетиционни в ОДК и нов организатор в лицето на Борислав Геров. Под ръководството на диригента Димитър Лазаров условията в музикалната школа са подобрени значително и са привлечени нови преподаватели и нови 26 деца. Мажоретният състав в момента включва 38 мажоретки в три състава, а наскоро оценката за неговата работа дойде със спечелването на купата на Българската танцова федерация. С много добри темпове продължава дейността на школата по пиано. Смесеният хор чества 90 г. от създаването си и 80 г. от рождението на своя патрон Николай Гяуров, организирана бе хорова среща, в ход е новата идея за провеждане на конкурс за млади оперни певци във Велинград. Самодейният театър направи две нови постановки “Клошария” и “Оркестър “Титатник”, донесе награди от фестивалите в Козлодуй и Каварна. Анна Маргова, Христина Димова и Ангел Горанов от Литературния клуб “Н. Вапцаров” също спечелиха награди, а творците от клуба издадоха много нови произведения и книги. Първи участия на конкурси и първи отличия донесе и Групата за популярни песни, а новосформираната група за народни песни получи нови костюми. Цветан Котев отчете като успешно честването на 115 г. от основаването на читалището, направените по проект приспособления за хора с увреждания, ремонта на част от покрива, материални придобивки като това озвучителна техника, осветителни тела, създаването на интернет-страница на читалището.
В изказванията имаше много похвали и малко критика. Таня Иванова каза “евала” за привличането на Момчил Томов за диригент на хора, като благодари на Ели Саздова, че в труден момент хорът е просъществувал. Валентина Тетева препоръча да се отделят повече пари за книги, за да може библиотеката да е полезна за своите читатели. Стефан Сестримски пропомни времената, когато Духовият оркестър наброяваше 130 деца и имаще 11 редици по 8 души. Трябва да се възстанови броят на музикантите, които сега са по-малко от мажоретките и да се държи връзка с училищата, за да се намерят музикални деца, пожела той.
Проверителната комисия отчете, че за периода приходите на читалището са се увеличили с 21% и са 446 375 лева, от които 306 702 лева са субсидия от общината. Разходите са 439 052 лева. Приет бе бюджет за 2010 г. в размер на 135 269 лева.
След гласуването на новия устав, съобразен с измененията в закона за читалищата, ще бъде направена пререгистрация. Занапред името на читалището ще включва годината на създаване и ще е ОНЧ “Отец Паисий 1893”.
Много бързо и без изненади протече гласуването на новото ръководство. Читалищното настоятелство остана в почти непроменен състав. Към досегашните членове Атанас Гушевилов, Иван Тричков, Георги Дошев, Михаил Михайлов, Павел Гайдев, Таня Иванова и Цветан Котев има две нови попълнения - Иван Джамбазов и Невенка Ролева. Те бяха предложени от направилите самоотводи Владимир Коцев и Милияна Шулева. Настоятелството бе гласувано единодушно, само с един “въздържал се” в лицето на ръководителката на мажоретния състав Биляна Масларова. В състава на проверителната комисия бяха избрани Атанас Коев, Борис Прегьов и Димитър Топорчев.
Предложението за председател бе само едно - Цветан Котев, който бе преизбран с пълно единодушие и с аплодисменти.
Елена Баева









 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води