Велинград - online - Ученици изпревариха общинарите с идеята за велостойки и велоалеи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ученици изпревариха общинарите с идеята за велостойки и велоалеи
Публикувано 2010-05-25 08:14:02 от темпо

Кметът Иван Лебанов сменя изгорялото общинско “Пежо 407” с велосипед. Това обеща градоначалникът пред представители на ученическата компания “Junior Recyclers” от СОУ “Васил Левски”.

На 18 май младежите заедно с ръководителя си Васил Аврамов дойдоха в общината, за да подпишат с кмета меморундум за сътрудничество. Ученическата компания, за която в. “Темпо” няколко пъти е разказвал, си е поставила за цел да поощри използването на велосипеда като превозно средство и така да работи за чист и екологичен град. Идеята бе представена от президента на компанията Асся Моллова, която разказа и за поставените вече на възлови места във Велинград стойки за колела. Те са изработени от рециклирани материали - стари чинове, които са пригодени за вело-стойки.
Г-н Лебанов приветства инициативата и отчете, че младите хора мислят преди общинарите и са ги изпреварили. В момента във Велинград няма главни пътни артерии, удобни за велосипеди, но главният архитект разработва проект. Велоалеи са предвидени и в големия проект за облагородяването на общо 108 декара паркове във Велинград. Общината ще монтира велостойки и на бъдещата пешеходна Търговска улица, съобщи кметът.
За момента ученическата компания е изработила 12 велостойки. Някои от тях вече са сложени пред болницата, пощата, общината. От магазин “Фреш” са заявили желание да си закупят, което също е начин да се подпомогне и поощри еко-идеята на учениците от СОУ “Васил Левски”.
А идеята наистина си струва да бъде подкрепена - тя помага да сме по-здрави, да дишаме по-чист въздух, да бъдем по-привлекателен курорт. А и криза е - велосипедът пести средства!
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола