Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.05.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 25.05.10
Публикувано 2010-05-25 08:27:24 от темпо

СЕСИЯ Заради служебна заетост на председателя М. Джамбаз майската сесия на Общинския съвет се мести от 27 на 28 май, петък. В обявения дневен ред има само 7 точки, като 3 от тях са свързани с бъдещи проекти, по които общината кандидатства за средства от ЕС.


БСП Народният представител от БСП Георги Пирински посети Велинград на 22 май и разговаря с кмета Иван Лебанов. След това депутатът е провел срещи с партийните активи в Бирково и Кръстава.

ОПИТЗаместник-кметът Исмет Бабучи и главният еколог на общината Станимир Живков взеха участие в тридневен международен семинар в столицата. Той бе посветен на управлението на биологичните отпадъци в Европа и на добри практики от Германия, Белгия, Италия, Австрия, Чехия и няколко български общини. Семинарът бе открит от зам.-министъра на околната среда Евдокия Манева.

СМЕТИЩА Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите е издала едномесечни предписания на кметовете на Дорково и Костандово за почистване на образуваните нерегламентирани сметища около селищата. От РИОСВ съобщават още, че на закритото вече депо за битови отпадъци в Костандово има нарушения на техническата и биологична рекултивация.

СЪБРАНИЕ Съюзната организация на слепите в общините Велинград и Ракитово съобщава, че ще проведе своето редовно отчетно-изборно събрание на 26 май от 10 часа в голямата зала на общината.

ПЕСНИ Групата за стари градски песни “Евридика” при читалище “Просвета” Костандово гостува на Културния клуб на пенсионера в Каменица, където се събраха гости от клубовете в Лъджене и Чепино и от клуб “Здраве и дълголетие”. В концерта прозвучаха песни по текстове на поетите Ангел Пачалов и Ангел Горанов и музика на ръководителя на групата Никола Янев-Чоли.

ГЪРЦИЯ Двете ученически компании, създадени в СОУ “Васил Левски” - Велинград, трябваше да пътуват на 27 май за Солун за подписане на договори с подобни гръцки ученически компании. Пътуването се отлага заради обстановката в южната ни съседка, съобщи директорът Емил Моллов.

КЪРЛЕЖИ На 19 май беше извършено задължителното пръскане на зелените площи в центъра на Велинград с препарат “Бандит 10 ЕВ”. Това е мярка срещу кърлежите, чийто брой се увеличава през пролетно-летния сезон.

ОХЛЮВИ Удължен е до 30 юни срокът за изкупуване на охлюви, което се превърна в начин за прехрана на мнозина в Чепинското корито. В Пазарджишка област работят 20 пункта, като най-близкият е в Дорково.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води