Велинград - online - В подкрепа на “Природата - наш втори дом” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В подкрепа на “Природата - наш втори дом”
Публикувано 2010-06-01 08:18:39 от темпо

Във връзка с деня на националните паркове – 29 май и подкрепяйки идеята “Природата - наш втори дом” на 24 май 2010 г. в национален ефир по БТВ в предаването “Тази сутрин” бе излъчен репортаж за Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” - Велинград. Така цяла България видя снимките не само от нашия богат на дървесни и храстови видове (над 300) дендрариум, но и изключително добре аранжирания и поддържан с общите усилия на ученици и учители училищен двор, превърнал се в една от атракциите на Велинград.

По мнения на хора, свързали се с нас след предаването, Горската гимназия е училище, което се отличава с „особен позитивен дух и енергична работа”. Имаше хора, които не можеха да повярват, че това са снимки от училищен двор, но при нас наистина е така – тук не само се говори за екология и екологично възпитание, а всичко онова, на което учим учениците, се подкрепя и с реални действия.
Една от нашите последни инициативи е почистването на Юндола и прилежащия терен около основните пътни артерии. То бе реализирано с участието и труда на ученици от 11-те класове, членове на клубовете “Млад журналист”, “Млад европеец” и “Здрав дух в здраво тяло” и техните ръководители и със съдействието на служители от УОГС “Юндола”.
След приключване на почистването всички бяха учудени от големият брой чували с отпадъци, които се събраха. Кое кара хората, пътувайки да хвърлят през прозореца на колата си – чаши, бутилки, кутии от сокове или пък, отивайки на излет сред природата, да разтоварят боклука от къщи? Не знам, но е добре да не забравяме, че Природата е дом за всички! Природните ресурси не са неизчерпаеми и от отношението ни днес зависи бъдещото утре!
инж. Надежда Шатърска-Ганчева, пом.-директор и ръководител на клуб ”Млад Природозащитник”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води