Велинград - online - Парк ще става паркинг 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Парк ще става паркинг
Публикувано 2010-06-01 09:34:22 от темпо

След бурни спорове 1669 кв.м от парцел с отреждане “За парк” до моста към банята в Чепино бяха преобразувани “За паркинг” с решение на Общинския съвет от 28 май.
Предложението бе разяснено от главния архитект Тодор Енев, който подчерта, че то е във връзка с проекта за създаване на етнографски комплекс “Традиции на чепинските занаяти” (в момента общината кандидатства с този проект и той още не е ободрен).
Това е най-близкият парцел за изграждане на паркинг към бъдещия комплекс, каза арх. Енев и допълни, че парковете могат да бъдат преотреждани, когато това се прави за транспортна инфраструктура. Васка Милушева, съветник от БСП, попита дали в проекта са предвидени средства за изграждане на паркинг и защо се бърза, след като, ако бъде оборен, проектът ще стартира най-рано догодина. Тя напомни, че има цялостно предложение за тази зона и че е взето решение то да бъде разгледано на специалната сесия, която общината обеща да свика специално по проблемите с паркирането около всички хотели в курорта.
Категорично против превръщането на зелени площи в паркинг се обяви София Ключкова от Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”. Нито сантиметър от парковете в града не трябва да се пипа, а районът около банята в Чепино е “пустош и срам и само паркинг му липсва”.
След 5 години няма да останат паркове в центъра на Велинград, защото има реституирани такива, каза Илко Николов от ОА. Той обяви, че изграждайки паркинга в Чепино, общината ще вкара направените разходи като съфинансиране по проекта за етнографски комплекс.
Съветникът от Зелена България Борис Голомехов също попита защо се бърза, защо тази точка се вкарва като допълнителна и не е гледана в комисиите. Той поиска да бъде отложена и да се гледа на сесията за паркирането пред хотелите. С 14 гласа “за”, 5 “против” и 5 “въздържал се” предложението за отлагане бе отхвърлено. Това предизвика бурната реакция на Златко Златанов, който гневно попита съветниците защо взимат подобни решения, след като той и всички хотелиери от месеци чакат провеждането на изванредна сесия за паркингите. “За едни може, за други не, пак се делите на наши и ваши!”, възмути се Златко Златанов и демонстративно напусна сесията.
Още повече повиши напрежението в залата изказването на Екатерина Каферинова, която обвини Васка Милушева в конфликт на интереси по темата. Г-жа Милушева отговори, че през 2000 г. идеята за етнографски музей на открито е разработена от екип, в който е участвала и тя и че лично е предала проекта на община, но настоява да се гледа глобално и концептуално, а не да се решава “на парче”.
Председателят М. Джамбаз също поиска, ако не е крайно належащо, въпросът да остане за следващата сесия.
Обратната теза застъпи арх. Енев, който във финалното си изказване успя да убеди съветниците, че паркингът е част от проекта за бъдещия етнографски комплекс и че това би повишило шансовете за спечелването на финансирането му. С 19 “за” и 1 “въздържал се” в лицето на Г. Панов преобразуването на част от парка в паркинг бе обявено за прието.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води