Велинград - online - Треньорът на „Чепинец” Димитър Муртин: За отбора, представянето, ръководството, 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Треньорът на „Чепинец” Димитър Муртин: За отбора, представянето, ръководството,
Публикувано 2010-06-08 08:28:05 от темпо

Седмица след края на първенството в Югозападна “В” група потърсихме за мнение и коментар треньора на ФК “Чепинец” Димитър Муртин. Човекът, който ръководи вече в две последователни години велинградския тим, сподели своите впечатления от случилото се през годината. Ето и неговите впечатления:

За състоянието на клуба преди началото на сезона и различните фактори, които (не)повлияха за неговото представяне:
Ако някой през август 2009 бе казал, че с лекота и чисто футболни средства ще завършим на 14-то място предвид обстоятелствата от онзи период, щях да го сметна за мечтател. Тогава наглостта и безхаберието на така нареченото ръководство, съвсем целенасочено водено от лични мотиви, пренебрегна огромните физически, психологически и морални усилия на футболисти и треньори, както и сериозните финансови разходи, изразходвани за спасението на отбора през предната изключително трудна година, и системно подготви клуба за закриване, пропускайки всякакви срокове за заявка за участие и картотекиране на футболисти. Именно тогава младите хора, в чиято ценностна система често се съмняваме, дадоха урок на тези, за които общественият интерес, честта на града, любовта към футбола са непознати понятия. Точно тези млади момчета поеха отговорността за спасението на отбора – цел, която в крайна сметка бе изпълнена. Впоследствие отборът израстна много, наложиха се много млади играчи, изгради се гръбнак, който може да послужи за основа на бъдещи успехи. В този смисъл смело мога да заявя, че оценката ми за представянето на тима е положителна.
За представянето на отбора в спортно-технически план:
През пролетта съвсем съзнателно започнахме да налагаме млади местни момчета, които през последните две години направиха огромен скок в своето развитие. Когато обаче в края на полусезона заваляха наказанията и контузиите на по-опитните футболисти, се наруши балансът между младост и опит и се получиха лоши резултати. Въпреки тези негативни резултати обаче, мисля, че бяхме тотално надиграни в не повече от 2-3 мача. Важното е, че младите натрупаха и продължавата да трупат опит, който ще им бъде безценен за бъдещето.
Друг основен проблем, който изпъкна през сезона, бе налаганият с години манталитет на оцеляване, който ни изигра лоша шега. В момента, в който отборът се почувства спасен и отдалечен от зоната на изпадащите, голяма част от играчите си определиха други приоритети и фактически спряха да тренират. За това има и други фактори и причини, но аз се надявам, че в бъдеще целите ще бъдат по-високи и по-упорито преследвани.
За финансовата ситуация и неразплатените премии в “Чепинец”:
Да си зариваме главата в пясъка и да не отчитаме, че има финансова криза навсякъде и да си мислим, че футболът е най-важното нещо на света, е меко казано наивно. Забавяне на плащанията в клуба има, но ние имаме уверението на човека, който осигурява финансирането, че в крайна сметка всичко ще бъде изчистено.
За ролята на ръководството и Управителния съвет:
За ролята на така нареченото ръководство и Управителния съвет на клуба мога да говоря много. На първо място можете да попитате момчетата, които играха през пролетния полусезон, колко пъти хората от така наречената управа на клуба дойдоха при тях да ги видят, да попитат за проблемите им, да се запознаят с тях...Това обаче не е нищо ново за тях. Когато в тима има проблеми, веднага приемат ролята на кукувици. Някой трябва да им върши работата, преди това беше Ангел Минчев, после Иван Златанов и Марин Пашев и т. н. Жалко за футболен човек като Христо Илинов, който тръгна по гайдата на човек, който първо няма нищо общо с футбола, още по-малко пък целта му е развитието на отбора и клуба като цяло.
На второ място задавам въпроса: къде е този Управителен съвет? След като бяха подготвили закриването на отбора, лицето Костадин Ачев се превърна в персона нон грата за футболисти и треньори. Още през лятото на 2008 г. председателят Хр. Илинов обяви пред обществеността и кмета на града, че се оттегля – нещо, което до ден днешен няма доблестта да направи. Истината е, че хората, които помагаха на “Чепинец” през тази година, са извън така нареченото ръководство. На първо място това е кметът на общината Иван Лебанов. Благодарение на неговата програма за подпомагане на спорта и благодарение на Общинския съвет, който гласува допълнителни средства, клубът успя да оцелее. Не малка е и ролята на “Спорт Бееви”, които предоставиха за ползване най-хубавия стадион в Югозападна България, а също и на Филип Устабашиев, който пое задължения, които ръководството не изпълняваше и стана гарант, че всеки лев в касата на клуба е отишъл по предназначение.
За бъдещето на отбора:
Бъдещето на ФК “Чепинец” ще се реши през следващите няколко седмици. На първо място е необходимо спешно свикване на Общо събрание и избор на действащо ново ръководство. Мисля, че един екип от млади хора в сътрудничество с община Велинград, частния бизнес и особено хотелиерите могат да гарантират едно добро бъдеще на футбола в града. Ако това не се случи, ще се продължи с познатия сценарий от ходене по мъките. С избора на ново ръководство е свързан до голяма степен и проблемът със запазването на гръбнака от основни състезатели, които изразиха готовност да останат в “Чепинец” и през следващата година, но при условие че се създадат нормални условия за работа и се преследват по-високи цели - нещо, което е и моя амбиция.
Темпо

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай