Велинград - online - Първият международен проект на Ротари - Велинград е успешен 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първият международен проект на Ротари - Велинград е успешен
Публикувано 2010-06-08 08:42:18 от темпо

Кулинарна изложба, изпит и дегустация - това бе финалът на първия обучителен курс по проект на Ротари, в който участваха 10 безработни младежи от Велинград, Ракитово и Костандово. Под ръководството на Дора Ланджова в продължение на два месеца те навлязоха в тънкостите на кулинарията, получиха теоретични знания и практически умения. За да се случи това, част от ученическата столова в СОУ “Васил Левски” бе ремонтирана и оборудвана като удобна и модерна кухня със средства, отпуснати от Ротари клуб - Окстед в Англия и Ротари клуб - Велинград и със съдействието на английския Фонд за самоподпомагане на Ракитово с представител Спаска Малинова.
За велинградските ротарианци това е първият международен проект и затова е още по-радващ фактът, че той е успешен, каза президентът на клуба Боряна Белухова. В несъмнения успех се убедиха на място и ротарианци от Англия, които в средата на май посетиха Велинград и лично видяха как върви обучението.
Първата група курсисти получи много висока оценка от г-жа Ланджова, а те не скриха, че не искат курсът да свършва - някои дори си поплакаха на раздяла. Гостите на заключителната изложба видяха и опитаха приготвените вкусотии. Оказа се, че за два месеца бъдещите готвачи са научили над 120 основни рецепти. Получените знания и сертификати ще им помогнат при търсенето на работа, като общата надежда е това да стане още през туристическия сезон това лято. А през август ще започне още един обучителен курс за 10 човека, който е част от проекта.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води