Велинград - online - Суперлативи и втора награда за “Оркестър Титаник” в Каварна 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Суперлативи и втора награда за “Оркестър Титаник” в Каварна
Публикувано 2010-06-08 08:43:41 от темпо

Със сериозни очаквания за силна надпревара остана журито на театралния фестивал в Каварна след спектакъла на самодейния театър към ОНЧ “Отец Паисий-1893” Велинград. Независимо, че играха след 8 часа нощно пътуване и само няколко почивка, на следващия ден самодейците ни очароваха публика и жури със стегната игра, пълен синхрон, допълване и много талант. Играта им беше така убедителна, че председателят на журито професор Надежда Сейкова, каза, че прекрасно биха изиграли спектакъла и без декор, че колективът борави прекрасно с текста, а актьорите изнасят репликите си перфектно.

Ето и думите на членовете на журито на конферирането след нашия спектакъл “Оркестър “Титаник” по пиесата на Христо Бойчев и под режисурата на Мариус Донкин :
Проф. Сейкова: “Искам да ви поздравя за това много метафорично, абсурдно представление, което играете органично. Приятно и радостно ми е да ви гледам. Достойно се състезавате помежду си. И си мисля, ако трябва да отлича не цялата постановка, а един от вас – кой да е той?.... Спектакълът е много труден и отговорен, поставян е от професионални театри. Вашата постановка е ясна, точна и разбираема. Спойката на актьорския колектив е перфектна, има пълно покритие. Играете за удоволствие - нещо много важно за театъра”.
Кремена Бабачева, театровед: “Добре върви нашето време и все по-малко ми е смешно, когато гледам тази пиеса. Аз съм я гледала на много места. Тя звучи съвременно. С тази пиеса Мариус Донкин даде нов тласък на трупата ви. Вие пазите марката на велинградския театър – театър с традиции. Хубаво е актьорското надиграване. Благодаря ви за спектакъла и удоволствието да ви гледам.”
Светослав Добрев, актьор от Младежкия театър София: “Пиесата е играна в Младежкия театър в почти същия вариант. С много красиви впечатления оставам от всичко, което правите на сцената. То е завладяващо и впечатляващо. Благодаря ви!”.
След суперлативите от журито в неделя вечерта очаквано дойде и признанието: самодейният театър към читалище “Отец Паисий 1893” Велинград получи втора награда за най-добра постановка и се нареди след победителите от Трявна. Огромен успех, като се има предвид, че от 1 до 6 юни в 13-тия фестивал на любителските театри в Каварна се състезаваха 42 самодейни театъра от България и един от Испания. Сред общо 400 любители-актьори Росица Паунова бе сред номинираните за най-добра женска роля, а Мариус Донкин бе сред номинираните за най-добър режисьор.
Весела Цинцева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води