Велинград - online - БСП демонстрира топли връзки с ДПС 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

БСП демонстрира топли връзки с ДПС
Публикувано 2010-06-08 09:02:14 от темпо

Общинската организация на БСП - Велинград проведе редовна отчетна конференция на 4 юни. Гости на форума бяха областният председател Георги Мърков, Дария Василева от Националния съвет и представените от Тома Пачалов като “другарите” Мустафа Джамбаз - председател на Общински съвет - Велинград и Али Мареков - местен лидер и съветник от ДПС. Г-н Мареков благодари от името на ДПС за поканата и пожела на делегатите успехи в личен, професионален и политически аспект.

В отчета на председателя Тома Пачалов за периода ноември 2008 - май 2010 г. бе застъпена темата за коалиционната политика, като за предстоящите догодина местни избори бе отчетено: “Сами ще ни е трудно, трябва да търсим партньори”. Подобен текст социалистите записаха и в приетата от конференцията резолюция: “Обществено-политическите реалности изискват и налагат като приоритет коалиционната политика”.
По същата тема в отчета за работата на съветниците от БСП Венко Бозев информира съпартийците си за динамичните мнозинства в местния парламент. “Сега негласно има ново мнозинство, в което са БСП, ДПС, ЗНС и Зелена България, което подкрепя кмета Иван Лебанов”, обобщи В. Бозев. Той изтъкна, че това осигурява добра перспектива за местните избори и за преизбиране на Иван Лебанов за втори кметски мандат.
Друга широко застъпена на конференцията тема бе управлението на ГЕРБ, което бе окачествено в отчетния доклад на Т. Пачалов като политика не на консенсус и национално единение, а обратно - на разделение на добри и лоши, като лошите са БСП и тройната коалиция. Лидерът призна и част от грешките на БСП през отчетния период: че не са излезли от партийните рамки, че са разочаровали част от избирателите, че постигнатото от управлението се е размило заради скандалите между партийните върхушки. С това и с демографската специфика на нашата община бе обяснен фактът, че на изборите през 2009 г. тук БСП има 3 пъти по-малко гласове от ДПС и 2 пъти по-малко от ГЕРБ.
Залата изслуша с най-голям интерес думите на Георги Мърков, който бе откровен: “Много хора се разочароваха от нашето ръководство и от тройната коалиция. Лично съм питал Сергей Станишев така ли е, както се пише по вестниците - крали ли сме? Няма ясен отговор на този въпрос, само приказки и пушилки.” Г-н Мърков изрази оптимизъм, че БСП ще излезе от тежката ситуация и ще стегне редиците, докато е опозиция. Но разкритикува националния съвет, че там не могат да се оправят и да начертаят вярната линия, която да следва партията.
Вълнения породи изказването на Никола Вецов, който също започна с комплименти към ДПС за тяхната “политическа смелост да присъстват на конференция на БСП”. Г-н Вецов разказа как с политическо решение е бил “внедрен” в управлението на екскмета Стоян Дулев и че БСП е спечелила от това. Той призова социалистите да подкрепят управлението на кмета Иван Лебанов и да не критикарстват. Оценката му бе, че не се чувства подкрепата към кмета от групата съветници от БСП, които “академично мълчат” в сесията. “Реагираме адекватно и винаги в подкрепа на кмета”, опонира Венко Бозев.
Прозвучаха още изказвания от Д. Аршинков, Г. Пашов, Л. Топорчева и Б. Врабчева, която обобщи мислите на мнозина в залата: трябва да се промени мисленето на висшия партиен орган, от там идва целият водовъртеж в БСП.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води