Велинград - online - На 2 юни - цветя за Ботев и Гяуров 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

На 2 юни - цветя за Ботев и Гяуров
Публикувано 2010-06-08 09:03:58 от темпо

“Умря сиромах за правда, за правда и за свобода” - преди 134 години Христо Ботев е пожелал за себе си тази награда и българският народ всяка година на 2 юни запазва минута мълчание в знак на благодарност и признателност за неговия подвиг. На 2 юни 2010 г. това сториха и велинградчани, събрали се пред паметника на поета-революционер в центъра на града.

“Свободата се изгражда в душите ни”, каза в словото си заместник-кметът Героги Янчев, а поетът Ангел Горанов прочете стих за Ботев, който развълнува и заслужено бе аплодиран от множеството.
С венци и цветя пред паметника своята почит към Ботев и всички герои, загинали за българската свобода, засвидетелстваха Общинска администрация, Общински съвет, политическите партии ГЕРБ, БСП, СДС, ДПС, ЗНС, Атака, ВМРО-НИЕ, Партия на българските комунисти, Историческият музей и читалище “Св.св. Кирил и Методий”. Цвете за Ботев поставиха и много граждани, сред които и авторът-дарител на паметника Борис Костов.
На 2 юни се навършиха 6 години от смъртта на Николай Гяуров и затова след тази церемония се състоя още една - пред паметника на световноизвестния оперен певец и наш съгражданин. Тук също бяха поднесени венци и цветя, а по повод годишнината продължава и изложбата на велинградския Исторически музей в Националната опера.
Минути по-късно завиха сирените, които на 2 юни ни карат да спрем, да сведем глава и да помислим за свободата и нейната висока цена.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води